Vandaag de dag is het voor veel mensen al lastig om een partner te vinden, maar als je dan ook nog te maken krijgt met kanker kan het helemaal moeilijk zijn. Voor die laatste groep is er nu ‘Hand in hand met kanker,’ een datingsite voor (ex) kankerpatiënten. Via de site kunnen deze mensen voortaan op zoek naar een nieuwe relatie of een maatje. Een mooi initiatief.

 

Volgens de initiatiefnemers zijn niet alle relaties bestand tegen de veranderde omstandigheden wanneer een partner te maken krijgt met kanker. ‘Leven met een kankerpatiënt vergt veel geduld en begrip. Voor gezonde naasten, familie en vrienden, van wie het gewone leven doorgaat, is het vaak moeilijk voor te stellen waar een kankerpatiënt mee wordt geconfronteerd. Dit heeft niet zelden tot gevolg dat relaties uiteindelijk beëindigd worden,’ aldus de initiatiefnemers van de site.

Onder het motto: Kanker is al erg genoeg, daar hoeft eenzaamheid niet nog bij te komen, kunnen gelijkgestemden via de site met elkaar in contact komen. De site is nodig, want patiënten die er op een gegeven moment alleen voor komen te staan, zullen vaak uit angst alleen al niet meer aan een nieuwe relatie durven te beginnen.

Maatje
Mensen die zich inschrijven op de site hoeven niet per se op zoek te zijn naar een (vaste) relatie maar kunnen ook op zoek zijn naar een maatje om samen leuke dingen te doen of om gewoon eens je hart te luchten bij een lotgenoot zonder verdere verplichtingen. Hoewel de site specifiek in het leven is geroepen voor (ex)kankerpatiënten, mag trouwens iedereen zich inschrijven.  

Datingsite Hand in Hand met Kanker.