Het boek ‘Mijn Jeugd vermoord’ is een aangrijpend levensverhaal van Willeke Meijer, een gewone vrouw met een ongewoon leven dat niet bepaald over rozen is gegaan. Willeke Meijer, in 1959 geboren te Rotterdam, werd als meisje van zeven jaar door haar eigen moeder aan pedofielen verhuurd. Haar motivatie om haar ervaringen op papier te zetten is, dat ze hiermee hoopt mensen de ogen te openen voor het leed wat kinderen en vrouwen kan worden aangedaan.

 

De jeugd van Willeke Meijer bepaalde uiteindelijk ook het verdere verloop van haar leven, want als tienermeisje van 16 jaar oud ging ze een relatie aan – en trouwde ze – met een man die hun dochtertje bleek te misbruiken. De relatie mondde uit in de arrestatie van de vader wegens seksueel misbruik van zijn eigen dochtertje.
Na haar scheiding kwam Willeke Meijer in een nieuwe relatie terecht, die haar in een horrorverhaal deed belanden van  ernstige en grove lichamelijke en seksuele mishandeling. Tijdens deze relatie werd haar tweede dochtertje geboren. Maar ook deze relatie eindigde met de arrestatie van deze man na vermeend seksueel misbruik van zijn stiefdochtertje. ??

Hierna liet Willeke Meijer zich in met een jongere man, met wie ze ook trouwde, en die haar in een negatieve spiraal van drugsgebruik meetrok. Tijdens deze relatie leerde zij een vriend van de familie van haar man kennen. Deze oudere man wierp zich op als een begripvolle luisteraar, die open leek te staan voor al het levensleed. Maar ook hij bleek alleen te handelen uit eigenbelang en misbruikte het vertrouwen wat zij hem had gegeven door haar in een gewelddadige SM-relatie te trekken. Nadat ook deze man zich aan haar dochtertje had vergrepen, was dat voor haar de druppel die de emmer deed overlopen. Ze kwam in een soort van roes terecht en heeft deze man vermoord met hulp van een vriend van haar toenmalige echtgenoot.??Willeke Meijer werd veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf.

In ‘Mijn jeugd vermoord’ beschrijft Willeke Meijer ook de jaren van detentie, waarin zij na verloop van tijd het slachtoffer werd van de tunnelvisie van gevangenispersoneel en directieleden. Het werd een nachtmerrie waarbij ze op een gegeven moment werd gered door tussenkomst en inmenging van de toenmalig fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, Jan Marijnissen, en publicist en journalist Bert Voskuil.

??’Mijn jeugd vermoord’ beschrijft ook de relatie tussen haar en haar twee dochters waarvan ze zelf zegt, dat “ze door haar daad en veroordeling niet enkel haar vrijheid maar ook haar twee dochters verloor.” Het boek beschrijft ook zaken die zich na haar detentie hebben afgespeeld, waaronder de opvoeding van haar twee kleinkinderen, haar kunst en het verzoek van documentairemaakster Jessica Villerius om als hoofdpersoon te fungeren in een aflevering van een documentairereeks genaamd ‘Moordvrouwen,’ op 9 mei 2011 door Net5 uitgezonden.

Hierna kwam Willeke Meijer nog enkele malen in de publiciteit. Zo verscheen er op 10 september 2011 in de bijlage ‘Vrouw’ van de Telegraaf een interview met haar en werd er in 1999 een documentaire over haar ervaringen tijdens haar detentieperiode, genaamd ‘Met voorbedachte rade.’ Deze documentaire werd door SBS6 en NET5 uitgezonden. ??

Door haar op papier te zetten, hoopt mensen Willeke Meijer de ogen te openen voor het leed wat kinderen en vrouwen kan worden aangedaan. En om mensen, die hiervan getuigen zijn, te motiveren om daadwerkelijk in te grijpen of daders aan te geven.

‘Mijn jeugd vermoord’ van Willeke Meijer is te bestellen via pumbo.nl. ?