Ben je optimist of pessimist? Is het glas half vol of half leeg? Zul je slagen of falen? Klinisch psycholoog Elaine Fox bewees met een baanbrekend onderzoek dat onze levenshouding afhangt van hoe je bent. Zoek je naar de leuke kanten van het leven of jaagt het leven je juist angst aan? Het is allemaal terug te voeren naar hoe ons brein werkt en of we succesvol zijn in het leven. Als je jezelf afvraagt waarom sommige mensen slagen in het leven waar anderen falen, is dit boek een heuse aanrader. 

 

Bij de meeste mensen is de balans tussen angst en plezier prima, maar een te grote hang naar plezier of een te alomvattende levensangst kan desastreus uitpakken. Gelukkig is er hoop.
Elaine Fox bewijst met Het positieve brein dat levenslange zwartkijkers hun brein wel degelijk kunnen beïnvloeden door hun denkpatronen te trainen en op die manier neurologische verbindingen om te leiden naar een positiever en gelukkiger levenshouding. Ook adrenalineverslaafden kunnen hun eeuwige jacht op genot en plezier beter in de hand leren houden door de circuits in hun hersenen te herzien en te trainen.

Het boek Het positieve brein van Elaine Fox is te bestellen via de website van Boekerij.