Han Peeters, de schrijver van Occupy De Nieuwe WereldOrde, stelt u gerust. De wereld zal niet vergaan op 21-12-2012, maar het zal wel de datum van de grote omwenteling zijn. Vanaf 21-12-2012 gaat het de goede kant op en komen we langzaam van het Ik- in het Ons-tijdperk terecht. Hij schreef er een bijzonder boek over: Occupy De Nieuwe WereldOrde.

 

De Occupy-beweging gaf al het startschot voor de ommezwaai, maar de timing was niet perfect en een duidelijke boodschap ontbrak, waardoor de initiatieven  verzandden in randverschijnselen. In zijn boek legt Han Peeters uit hoe de veranderingen na 21-12-2012 zullen gaan verlopen, en wat daarvan de gevolgen zijn. De auteur heeft ervoor gekozen om zijn verhaal in een spannende roman te verwoorden. Een geschiedenis die 13.000 jaar geleden begon en doorloopt naar de toekomst in een manifest voor een nieuwe en ultieme democratie.

Magische Ruit
Emile van Straten: kunsthistorisch wetenschapper en schrijver, is met zijn vriendin Jenny op wereldreis met hun zeiljacht de Davy Jones. Onderweg krijgt hij van Unesco opdracht om op de Azoren onderzoek te doen naar een gevonden document. Vanaf dat moment komen ze in spannende avonturen terecht. 
Emile ontdekt de magische ruit, een symbool dat de sleutel blijkt tot ontrafeling van wereldmysteries, zoals de piramiden, de Nazca-vlakte en Paaseiland. Emile wordt gezien als de nieuwe verlosser. Daar bedankt hij voor, want die macht heeft hij niet. Toch wordt hij tot die functie gedwongen. Voor hun veiligheid kan hij niet anders dan het serieus aan te pakken. Samen met zijn vriend Jonathan schrijft hij een manifest een nieuwe en ultieme democratie met oplossingen voor problemen, waar nog niemand aan heeft gedacht. 

Actueel en luchtig
De pers was alvast lovend over het Occupy – De Nieuwe WereldOrde. “Een zeer actueel boek met een spannende verhaallijn en interessante nieuwtjes. De schrijver verbindt op bijzondere wijze een aantal historisch occulte wetenswaardigheden rond onder meer Atlantis en de oorsprong van de piramiden en de herkomst van het menselijke ras tot een bijzondere catharsis in de moderne wereld. 
In een luchtige verteltrant wordt een mix gemaakt van elementen van In de naam van de roos en De Da Vinci code. Dit boek beperkt zich tot noodzakelijke informatie zonder te laten zien (Eco) wat hij wel niet allemaal weet. Een aanrader dit boek.” 

Occupy – De Nieuwe WereldOrde is te bestellen bij bol.com.