Wij houden van kunst en wij houden van samenwerking. Daarom is het leuk om te vermelden dat vijf musea uit de Lage Landen hun krachten bundelen en bijzondere filmpjes plaatsen over kunst en design op de gezamenlijke website ARTtube.

 

Museum Boijmans van Beuningen startte in 2009 met het maken van filmpjes om die bij een groter publiek bekend te maken. Nu doen ook het Stedelijk Museum in Amsterdam, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg en het MuHKA in Antwerpen mee.  

Op de nieuwe gezamenlijke website ARTtube vind je interviews met opkomende talenten en al meer bekende kunstenaars en ontwerpers. ?De musea bieden via de filmpjes ook een kijkje achter de schermen bij de opbouw van tentoonstellingen en de restauratie van kunstwerken en laten hun curatoren en conservatoren aan het woord.

De vijf musea hopen zo kunst bij een groter publiek bekend te maken. De ambitie is om in 2014 een half miljoen bezoekers per jaar te verwelkomen. Dit publiek gaan de vijf musea benaderen via allerlei wegen: website, sociale media, digitale televisie en schermen in de publieke ruimte.  

ARTtube.