Vandaag is Equal Pay Day. Vanaf deze dag werken vrouwen voor de rest van het jaar symbolisch voor niets. Want mannen verdienen in Nederland nog altijd 15,5 procent meer dan vrouwen, zo becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens Women Inc. is dat niet meer van deze tijd. Daarom is het volgens deze organisatie tijd voor actie. “Want over een hele loopbaan loopt een vrouw hierdoor 300.000 euro mis,” aldus Women Inc.

Vrouwen krijgen zo’n 6 procent minder betaald voor exact hetzelfde werk dan mannen. Een verklaring hiervoor is dat mannen beter zijn in het onderhandelen over hun salaris dan vrouwen, en dat salaris vaak wordt gebaseerd op het vorige verdiende salaris. Wie eenmaal minder krijgt, komt daar dus niet zo snel meer uit.

Onderhandelen als een man?
Volgens Women Inc is het niet perse zo dat vrouwen minder onderhandelen dan mannen, maar wel zo dat onderhandelen van vrouwen minder wordt beloond. In onderhandelingen leiden ‘mannelijke eigenschappen’ als lef, risico en assertiviteit, bij mannen vaak tot een hoger loon en een betere carrière. Tegelijkertijd zien we dat vrouwen die zich dit gedrag eigen maken daar soms nadelige gevolgen van ondervinden. Wie niet assertief is kan naar een hoger loon sowieso wel fluiten, maar wie zich als vrouw ‘te mannelijk’ opstelt wordt vaak gezien als een koude, harteloze bitch. Je bent als vrouw ‘damned if you do, damned if you don’t’, zeg maar.

Een ander veelgehoorde verklaring is dat vrouwen meer voor parttime werk kiezen. Dat is een mythe. De loonkloof van 15.5 procent komt voort uit het verschil tussen het bruto uurloon van werkende mannen en het bruto uurloon van werkende vrouwen in Nederland. Het feit dat vrouwen vaker parttime werken heeft veel invloed op hun positie op de arbeidsmarkt en op de loonkloof. Maar het feit dat vrouwen gemiddeld minder uren maken dan mannen (in 2017 werkten vrouwen gemiddeld 26 uur in de week, mannen 36 uur), bijvoorbeeld doordat vrouwen vaker deeltijd werken en mannen vaker voltijd, is in dit percentage niet meegenomen. Als je dát zou meenemen in de berekening van het loonverschil, dan zou je uitkomen op een loonkloof van 37 procent.

“Onderhandelen is niet brutaal, maar gewoon zakelijk.”


Onderhandeltips

Voor veel mensen gaat onderhandelen gepaard met zenuwen (‘ik durf het niet’), stress (‘ik doe het maar niet want het levert me stress op’), en/of (te veel) inlevingsvermogen waardoor het lastiger is. Helaas heeft onderhandelen voor vrouwen niet altijd zin. Want door onbewuste vooroordelen kun je als vrouw al snel als ‘bazig’ of ‘veeleisend’ gezien worden, in plaats van zelfverzekerd of assertief. Maar nooit geschoten is natuurlijk altijd mis. Onderhandelen over bijvoorbeeld je salaris kan zeker de moeite van het proberen waard zijn. Daarom hebben we voor jou een aantal tips op een rijtje gezet. Je vindt de andere tips op de website van Women Inc. Zo kun je de Weet wat je waard bent-test doen, de juiste timing kiezen en de lat hoog leggen.V raag minimaal 10 procent meer dan je eigenlijk wilt krijgen. Vergeet niet wat koningin Máxima zei op ons festival over onderhandelen: “Onderhandelen is niet brutaal, maar gewoon zakelijk.”


Waar is mijn 300.000 euro?

WOMEN Inc. hoopt dat Equal Pay Day in de toekomst niet meer nodig is en blaast daarom haar campagne uit 2014 ‘​Waar is mijn €300.000,-?​’ nieuw leven in. Met deze campagne kaart WOMEN Inc. aan dat een vrouw in Nederland in een werkend leven gemiddeld €300.000,- minder verdient dan een man. Onderdeel daarvan zijn onder meer de (vernieuwde) ​Weet wat je waard bent-test​, waarmee je kan zien hoeveel je daadwerkelijk waard bent op de arbeidsmarkt en samenwerkingen met presentatrice en YouTuber ​Nienke Plas en Margôt Ros en Maike Meijer van satirisch programma ​Toren C​​. Nienke Plas vertelt je binnen 1 minuut wat er allemaal mis is. Kijk op de site van WOMEN Inc. wat er allemaal nog moet gebeuren om de loonkloof te dichten. Wie vandaag al eens wilde voelen hoe het is om te baden in het geld, kan vanmiddag bij het FNV-gebouw in Utrecht, waar Women Inc. actie voert, een duik nemen in een GELDBAD vol met nepbiljetten ter waarde van het loonverschil €300.000,-. Om je een idee te geven.