De schoonheid van de natuur kan makkelijk worden gemist, maar niet door de lens van cinemafotograaf Louie Schwartzberg. Zijn verbluffende en wonderschone time lapse beelden – een fotografietechniek die Louie Schwartzberg al dertig jaar toepast- begeleid door de woorden van de Benedictijnse monnik David Steindl-Rast zijn een meditatie op zichzelf. Bekijk Gratitude.

Kijken naar de beelden van Louie Schwartzberg, en luisteren naar de stem van broeder en monnik David Steindl-Rast, maakt dat je – toch voor even – dankbaar bent voor elke dag dat je op deze aarde mag rondlopen en leert je kijken naar de schoonheid die moeder natuur te bieden heeft. Het is de enige gift die we krijgen. Elke dag opnieuw. En het enige juiste antwoord op deze gift is: dankbaarheid.

Catharsis

En nederigheid. Als je dat kunt, dankbaar zijn en nederig, heeft het kijken naar de beelden van Louie Schwartzberg, en luisteren naar de stem van David Steindl Rast, het effect van een diepe catharsis. Pas dan leer je dat in plaats van te mopperen, je beter kunt doen als de natuur: elke dag het leven vieren, verbindingen maken met elkaar én deze onthullen aan de wereld. En delen. Zonder ego en zonder jezelf op de borst te kloppen. De natuur heeft dat niet nodig en jij ook niet. 

Kijken, luisteren, delen

Als je daarin slaagt en dit ook nog eens doet op de universele ritmes van de natuur, kun je zelf ook de patronen en schoonheid zien die er altijd zijn, overal. Dat is wat Louie Schwartzberg ons wil laten zien en David Steindl Rast ons wil vertellen. Als je dus kunt kijken, luisteren en delen. 

Geniet daarom van deze dag en begin met het kijken naar Gratitude, de TedTalk van Louie Schwartzberg. Na een korte introductie, is het genieten. 

 

Over Louie Schwartzberg

Louie Schwartzberg is een prijswinnende regisseur en producer, maar bovenal is hij een cinematograaf die al decennia over de aarde reist en non stop adembenemende beelden maakt van al het mooie dat moeder aarde te bieden heeft. Hij deelt die beelden met ons, want de beelden zijn van de natuur en niet van hem. Deel daarom mee.