Uit het niets lijken ze ineens op te duiken: de eerste tekenen van ouder worden. Bij de een is het een grijs haar, bij de andere een rimpel in het voorhoofd. Toch is ouder worden een constant proces, waarvan we niet met zekerheid kunnen zeggen wanneer het precies begon. Het is dat gegeven dat filmmaker Anthony Cerniello met de video Danielle in beeld wilde brengen. “Ik wilde iets tonen dat aan het gebeuren is. Je ziet het niet, maar voelt het wel, zoals ouder worden zelf.” 

 

Wie het geduld kan opbrengen om te blijven kijken , beseft gaandeweg dat er geen exact moment is waarop we beginnen met ouder worden: het is altijd gaande, maar het gebeurt niet van vandaag op morgen. Het is dat proces dat filmmaker Anthony Cerniello, bekend van onder meer videoclips voor King’s of Leon, wil tonen. Het idee ontstond overigens tijdens een depressieve periode in zijn leven, waarin hij veel nadacht over ouder worden en de dood. 

Om te beginnen maakte Cerniello tijdens het laatste Thanksgiving-diner foto’s van Danielle en vrouwelijke familieleden van haar, zoals nichten en tantes. Vervolgens selecteerde hij foto’s van familieleden met dezelfde botstructuur als model Danielle, die je overigens alleen in het begin van de video te zien krijgt. 

Samen met Nathan Meier en Edmund Earle, twee animators, en fotograaf Keith Sirchio maakte hij vervolgens deze prachtige video, waarin ouder worden bijzonder mooi en geleidelijk in beeld wordt gebracht. Kijk zelf hoe de jonge Danielle in vijf minuten een oudere vrouw wordt.