Ik lees, maar elke keer wordt mijn blik getrokken naar mijn voeten die op de bank liggen. Rood gelakte nagels. Keurig verzorgd. Maar godsamme wat zijn mijn tenen toch eigenlijk lelijk!

De grootste teen is kleiner dan de rest. De kleinste zit bijna verstopt onder de ‘ringteen’. Of hoe heet die één na kleinste eigenlijk als het niet je handen betreft. Die ‘ringteen’ heeft ook een rare bochel over rechts. Ik wiebel ze wat op en neer. Mijn vader heeft ook zo’n rare kromme grote teen en mijn moeder zo’n merkwaardige kleine. Bedankt.

En plots word ik getroffen door sentiment. Ik zie diezelfde voeten als de voeten van een peuter. Zoals ik die van mijn dochters nog goed voor de geest kan halen, terwijl één van de twee dochters, inmiddels een puber is. Ook zij bromt al over haar tenen. Bedankt. Ik kon ze wel opvreten die kleine ‘kakkies’ van ze! Oké, ik kan me nog steeds niet voorstellen, dat iemand nu graag een teen van mij in de mond neemt, maar ik voel plots wat meer liefde voor mijn tenen. Het is wel al 45 jaar dat  deze voeten met die vreemde uitsteeksels me door het leven laten lopen. Zonder die dingen, geen balans! En ze hebben me echt al wel in heel veel verschillende situaties veilig thuis gebracht. Best tof eigenlijk. Tevreden lees ik weer verder, mezelf ook bewust dat dit een hoog staaltje ongevraagd omdenken was.

Mijn grote teen geeft een ‘duimpje’.

Respect!

Bedankt.

Femke

Femke Terra is moeder van twee dochters en is eigenaar van TerraPaviljoen, een mobiel glazen paviljoen van honderd vierkante meter, inzetbaar voor diverse events. Meer informatie: Terrapaviljoen.