In onze mailbox vinden wij geregeld speciale dingen, die wij graag willen delen. Zoals dit gedicht van schrijver en journalist Lode Willems, die geboren is op dierendag, al zeer lang en gelukkig getrouwd is met Gerda, die nu geniet van zijn pensioen en schrijft als iets hem inspireert en zijn schrijfsels dan deelt met anderen via zijn zogenaamde LW-berichten. Ditmaal liet Lode Willems zich inspireren door de merels.

Uit hun boomtoppen
fluiten merels naar elkaar
nieuwtjes van de dag  

Vogels vertellen
van tuin tot tuin
verhalen die wij niet snappen  

De merels houden
gesprekken van tuin tot tuin
Geen mens kent hun taal 

Lode Willems   

Bovenstaand gedicht is geschreven door schrijver, journalist en natuur- en dierenliefhebber Lode Willems en belandde in onze mailbox, net als de toelichting van Lode: “Wij hadden hier ook ooit een merelvrouwtje in onze tuin waarmee we echt een relatie kregen. Als ik in de tuin tussen de bomen wandelde, kwam ze rakelings langs mij voorbij, luid schetterend. Toen ze op eitjes begon te broeden, had ze een nestje gebouwd onder een afdakje aan het tuinhuis, en boven de bank waar Gerda graag en vaak zit.
Soms zaten we samen op de bank als Punky (zo noemden we ze, omdat ze één witte pluim had, zoals punkers soms ook één haarstreng in andere kleur hebben). Toen de kindjes uit hun ei waren gekomen, streelden we die met één vinger over hun kopjes. En dat mocht allemaal van Punky. Die had zo’n vertrouwen in ons. Vaak vloog ze uit en liet ons daar alleen bij het nestje met de kindjes. Mensen beseffen niet hoeveel gedachten en gevoelens er zitten in een dier met nochtans kleinere hersens dan wij.”

Hartelijke groeten,
Lode  

Wil je graag de LW-berichten van Lode Willems ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@ziezozon.com.