Isabella Van Remoortele verdiept zich als professioneel coach in het gedrag van anderen. Tussendoor analyseert ze zichzelf en haar omgeving met een flinke dosis zelfspot en humor. Ze heeft een haat-liefdeverhouding met eten, maar daar wordt aan gewerkt. Momenteel heeft ze andere dingen aan haar hoofd. Ze neemt afscheid, maar niet zonder eerst een flinke reis te maken.

 

 

 

 

Ik ben een laatbloeier.

Ik weet het.

Als bijna iedereen een grote opruiming en schoonmaak doet in de lente, begin ik er midden in de zomer aan. Enkele weken geleden heb ik mijn twee cd-rekken met de kringloopwinkel meegegeven. Daar zit ik dan met al die cd’s en geen kast. Hier is maar één oplossing voor: het kaf van het koren scheiden.

Gisterenmorgen om acht uur ben ik aan een muzikale wereldreis/opruiming begonnen. Tijdens die reis ben ik heel wat bekende en minder bekende mensen tegengekomen. Aan sommigen heb ik destijds mijn gegevens doorgegeven, bij anderen bleef het bij een beleefde kennismaking.

Ik zag ook veel idolen uit lang vervlogen tijden terug. Idolen, waar ik jaren mee dweepte of ‘must haves’ om helemaal mee te zijn met de toen heersende cultuur.? ?

Mijn eerst stop was in West-Afrika. Daar kreeg ik meteen een hartelijke begroeting: “Bonjour, comment ça va et comment ça va la santé?” Ismaël Lo, Angelique Kidjo en Anne-Marie Nzié toonden me de niet-toeristische, mooie plaatsen.

Ze stelden me voor aan hun vrienden. Sommigen herkende ik van naam, anderen waren volslagen onbekenden voor me. Ze namen me ook mee naar een discotheek met de toepasselijke naam: ‘Planète Afrique.’ Samen dansten we in de maneschijn tot het ochtendgloren. Daarna werd het weer tijd om verder te trekken.

Bij de ‘Nomaden van het Oosten’ dronk ik thee in de woestijn. Maar tegenwoordig kan ik alleen hoe langer hoe minder tegen de hitte. Ik ben dus niet lang gebleven.

??Ik vervolg mijn trip in Europa, waar ik eerst in de Schotse weilanden boerenzonen verleidde en mij daarna volkomen liet gaan in Engelse pubs. Ik brabbelde in mijn beste Engels: “Should I go or should I stay?” The Kaiser Chiefs haalden me over om nog wat te blijven en The Pogues hielden de sfeer er in.

?Een bende dronken jongemannen stormden plotseling het café binnen en scandeerden: “The piano has been drinking, not me!” Hun ‘Massive Attack’ bekoorde me absoluut niet. Ik koos snel het hazenpad.

Op de straat zwalpte ik rond en keek ik door het raam van een laboratorium. Ik zag enkele ‘Chemical Brothers’ experimenten uitvoeren. Scheikunde is echter nooit mijn ding geweest, dus vervolgde ik mijn weg.

?Op een pleintje zong Billy Bragg de Internationale en andere strijdliederen. Na zijn performance nam ik hem opnieuw op in mijn selectieve gezelschap. Ik was hem immers al heel wat jaren uit het oog verloren.??

Op de luchthaven ontmoette ik Felix Da Housekat. Als kattenliefhebster mét een allergie heb ik meteen een asiel voor hem gezocht zodat hij een toch goed onderkomen heeft.??

Tijdens een concert van Rammstein in Berlijn probeerde ik ‘stage diving.’ Het is bij één keer gebleven. Mensen vangen je niet altijd op.?

Alvorens definitief naar België terug te keren, maakte ik een kleine tussenstop in Amsterdam. In een karaokebar zong ik uit volle borst àlle foute liedjes mee. Weliswaar niet op het podium. Daarvoor moet ik eerst een cursus: ‘Leer jezelf presenteren’ volgen.

In de trein naar Antwerpen werd ik op slag verliefd op Tom Theuns. En niet alleen vanwege zijn mooie stem. Toen ik echter vernam dat hij zijn cd aan de Belgische- en Nederlandse rivieren had opgedragen, en niet aan mij, was mijn liefde snel bekoeld.?

Op de Groenplaats in Antwerpen zag ik er een politieke bijeenkomst van de N-VA. Bart De Wever stal er de show. Ik ben maar vlug Antwerpse handjes gaan kopen om hem uit te wuiven.??

Ruim vier uur later is mijn cd-collectie voor meer dan de helft geslonken. Bij de kringloopwinkel zullen ze weer blij zijn.

Marco Borsato had ongelijk toen hij zong: ‘Afscheid nemen bestaat niet.’

Isabella ??