Na Clinique komt nu ook cosmeticamerk Kiehl’s dit voorjaar met een product dat bestaande donkere huidvlekjes zou vervagen en de vorming van nieuwe vlekjes zou voorkomen. De Clearly Corrective Dark Spot Solution bevat geactiveerde vitamine C, een vitamine C van de nieuwste generatie. Verder brengt Kiehl’s ook Magic Elixer Hair Restructuring Concentrate op de markt, speciaal voor de behandeling van de hoofdhuid.

Voor wie het verzorgingsmerk nog niet kent. Kiehl’s is een cosmeticamerk dat ooit is ontstaan vanuit apotheek Kiehl’s in New York. De producten die door deze apotheek werden ontwikkeld dienden om diverse huidproblemen te verhelpen. Daarbij werd consequent gekozen voor natuurlijke ingrediënten die uit de hele wereld naar New York werden gehaald. Het merk viert dit jaar zijn 161e verjaardag en heeft dus jarenlange ervaring op het gebied van huidverzorging.

Meer dan tien jaar geleden is Kiehl’s overgenomen door het Franse l’Oréal en tegenwoordig wordt er samengewerkt met wetenschappers van de Harvard Medical School. De samenwerking dient voor de ontwikkeling van nieuwe producten in het gamma ‘Dermatologist Solutions,’ een lijn die is ontwikkeld voor de huid die meer nodig heeft dan enkel voeding en reiniging.

Spot Solution

Het nieuwste product in deze lijn is Clearly Corrective Dark Spot Solution met geactiveerde vitamine C. Het is dit ingrediënt dat er samen met extracten van witte berk en pioen voor zou zorgen dat donkere vlekjes vervagen en nieuwe vlekjes worden voorkomen. De wetenschappers waarmee Kiehl’s samenwerkt, ontdekten dat geactiveerde vitamine C het beste wapen is in de strijd tegen ongewenste pigmentatie.

Deze vitamine C zou melanineclusters afbreken, waardoor bestaande pigmentvlekken worden afgebroken en nieuwe vlekken worden voorkomen. “We ontdekten dat we de productie en migratie van hyperpigmentatie niet konden vertragen. Daarom moesten we het overtollige geproduceerde melanine opsplitsen om te voorkomen dat het gaat samenklonteren tot een donkere vlek en naar de oppervlakte komt,” aldus Angelike Galdi, hoofdwetenschapper bij Onderzoek & Ontwikkeling van Kiehl’s.

In tegenstelling tot andere producten die pigmentatie aanpakken, mag dit product gedurende lange tijd worden gebruikt. Bij andere middelen is dat gebruik beperkt tot drie maanden vanwege diverse bijwerkingen. Clearly Corrective Dark Spot Solution heeft geen bijwerkingen en kan gedurende lange tijd worden gebruikt. Het moet zelfs twee maal per dag worden aangebracht voor het gewenste resultaat.

Magic Elixer Hair Restructuring Concentrate

Ook de hoofdhuid wordt niet vergeten door Kiehl’s, want vanaf komende lente is de Magic Elixer voor de hoofdhuid verkrijgbaar. De lichte elixer bevat aloë, rozemarijnblad, avocado-olie en saffloerzaadolie en belooft het herstel van de balans van de hoofdhuid om het evenwicht tussen hydratatie, nutriënten en microflora te bewaren. Dat zou de beste basis zijn voor gezond en gerevitaliseerd haar.

Veel mensen vinden dat hun haren met de jaren matter, dunner en zwakker lijkt. Maar al te vaak ligt de focus op de behandeling van het haar, terwijl de haarproblemen én oplossingen aan de basis kunnen worden gevonden, namelijk bij de hoofdhuid. Een gezonde, evenwichtige hoofdhuid voedt de haarwortels, verbetert de haarkwaliteit en bevordert de haargroei.

Oliebehandeling

Magic Elixer Hair Restructuring Concentrate zal, net als bij traditionele oliebehandelingen in Azië, met een hoge concentratie van natuurlijk onttrokken olie de hoofdhuid voeden en rehydrateren. De elixer bevat rozemarijnolie, avocado-olie, saffloerolie en aloë, elk stoffen met elk unieke eigenschappen.

Rozemarijnbladolie is een bron van vitamine A die bekend staat als een gezonde omgeving voor haargroei. Avocado-olie bevat behalve vitamine A ook vitamine D en E die de hoofdhuid hydrateren en droogheid verminderen. Saffloerolie bevat ook vitamine E, maar ook diverse omega -6-verzuren die de haarvezels en de vochtbalans van de hoofdhuid herstellen. Aloë ten slotte is een bron van meer dan twintig mineralen en vitamine A, B1, B2, B6, B12 en E om de hoofdhuid te verzachten en het haar zacht en glanzend te maken. De nieuwe shampoo is vanaf juni 2012 verkrijgbaar.

In België vind je vestigingen van Kiehl’s in Antwerpen, Brussel en Gent. In Nederland is er een vestiging van Kiehl’s in Amsterdam.