Dr. Van der Hoog heeft een grote transformatie ondergaan. Het ietwat stoffige imago van het 75 jaar oude merk is vervangen door een stijlvolle, frisse en eigentijdse uitstraling. Modeontwerpster Larisa Katz, eerder op onze website te bewonderen met haar collars en manchetkraagjes, maakte ‘bloemige’ kostuums om de nieuwe belevingswereld in de verf te zetten.

Het merk Dr. Van der Hoog werd 75 jaar geleden opgericht door de Nederlandse arts Pieter Hendriks. Hendriks was behalve arts ook een wereldreiziger met een grote interesse in natuurlijke genezingsmethoden. Zijn interesse om cosmetica te gaan produceren ontstond toen zijn vrouw huidproblemen kreeg.

De filosofie van Dr. Van der Hoog is nog altijd: reinigen, verfrissen, beschermen en herstellen, maar het merk werd door de jaren heen vooral geassocieerd met de bekende maskers in kleine verpakkingen en vriendelijk geprijsd. Om ook de jongere generatie aan te spreken, werd het tijd voor een meer eigentijdse uitstraling.

Urban Girls

Op de website, die ook is vernieuwd, ervaar je de nieuwe belevingswereld van het verzorgingsmerk. Meisjes met een grootstedelijke glamour uitstraling, gehuld in opmerkelijke jurkjes met planten en bloemen van modeontwerpster Larisa Katz uit Nederlands Limburg, maken het duidelijk: Dr. Van der Hoog is nu ook voor urban girls. ‘Natuurlijke skincare in the cityjungle’, klinkt het dan ook. In aansluiting daarop zijn de verpakkingen en het logo spectaculair gerestyled.

Binnen elk assortiment verschijnen vijf productlijnen, ingedeeld naar huidtype en naar de specifieke conditie binnen dat huidtype. De formules, vrij van parabenen en minerale oliën, zijn ook gemoderniseerd. De welbekende kant-en-klaar maskers blijven. Nieuw zijn drie varianten van een 3-minuten masker: Quick Boost, Quick Pure en Quick Restore. Er komt ook een speciale serie anti-agingmaskers met Okra extracten, dat anti-verouderend werkt. Er zijn maskers voor de nacht, hals en decolleté, evenals een oog & lipcontourmasker en een poedermasker. De kant- en klaar- maskers en poedermaskers zijn verkrjgbaar voor 2.19 euro. De 3-minuten maskers kosten 6.99 euro.

Handsome, Purity en Hydro Active

Nieuw in het assortiment is de handcrème Handsome in twee versies: Handsome handcrème en Handsome anti-aging handcrème SPF 15. Voor de normale huid, de normale tot gemengde huid en droge tot zeer droge huid is er Purity, de basisreinigingslijn.

In deze reinigingslijn is er voor elk huidtype een reinigingsproduct van oogreinigingsmelk, 2-fasen lotion, reinigingsmilk, face wash, reinigingslotion tot scrubcrème. Voor de normale tot gemengde huid is er Hoog Hydro Active, gebaseerd op basis van papaja-extract. Je kunt je huid verzorgen met een dagcrème, nachtcrème, fluïde en een ooggel.

Bekijk de nieuwe website van Dr Van der Hoog.

*Fotografie : Viona Ielegems