In de strijd tegen ouder worden en rimpels brengt ook Kiehl’s een nieuw product op de markt: Rosa Artica. Belangrijkste bestanddeel van het nieuwe product is haberlea rhodopensis, een plant die nog met de hand wordt geplukt in het Rhodopesgebergte in Bulgarije en al tienduizend jaar zou bestaan.

Het belangrijkste bestanddeel van Rosa Artica is de zogenaamde opstandingsplant die de celactiviteit  zou herstellen. Het actieve ingrediënt is haberlea rhodopensis dat nog met de hand wordt geplukt in het Rhodopesgebergte in Bulgarije en al tienduizend jaar zou bestaan. De plant werd bestudeerd door botanisten vanwege zijn vermogen om tot 31 maanden in een bijna levenloze toestand te kunnen blijven om vervolgens onder bepaalde gunstig omstandigheden weer tot leven te komen, vandaar de naam ‘opstandingsplant.’  

Om zichzelf te beschermen heeft de haberlea rhodopensis een ingenieus beschermingssysteem ontwikkeld zodat het waterverlies tot een minimum wordt beperkt en langere periodes van droogte te doorstaan, waarna hij weer helemaal opleeft en de vochtigheidsgraad herstelt. Botanisten hebben vastgesteld dat deze plant, die gedurende 31 maanden gedroogd werd in een herbarium, zijn normale groei herneemt binnen enkele uren nadat hij water heeft gekregen.

Ook onze huid verliest naarmate ze ouder wordt celvitaliteit wat leidt tot een dalende   celvernieuwing, waardoor de huid droog kan worden, haar eleasticiteit verliest en er fijne lijntjes en rimpels kunnen ontstaan. Rosa  Arctica zou dit proces positief beïnvloeden omdat het de cellen ‘wakker maakt,’ waardoor er fysiologische kettingreacties zuden ontstaan. Kiehl’s belooft dat fijne lijntjes hierdoor worden beperkt, de stevigheid en elasticiteit zullen toenemen en de textuur zachter wordt. Wanneer de celvitaliteit toeneemt, kunnen huidcellen zich beter voortplanten,   waardoor de  eigen collageen-­ en elastineproductie van de huid wordt gestimuleerd.  

De creme bevat verder vitamine E tegen huidveroudering, lipiden cacaoboter, sheaboter en   essentiële vetzuren zoals olie-, stearine- en palmitinezuren die het tekort aan vetten aanvullen, een vochtinbrengende olie, onttrokken aan  olijven, glycerine dat vocht onttrekt aan de lucht en het vasthoudt, waardoor de huid gehydrateerd blijft. Of de nieuwe creme doet wat er wordt belooft, is nog even wachten. Rosa Artica is vanaf september 2011 verkrijgbaar in alle Kiehl’s winkels.