In het nieuwe vrt dierenprogramma ZOO of Love zetten tien duo’s met een groot hart voor dieren zich in de Zoo Antwerpen en dierentuin Planckendael in voor tien diersoorten die worden bedreigd in hun voortbestaan. Ze worden hierbij op de voet gevolgd door presentatrice Evy Gruyaert. Tegelijkertijd wordt op de jongerenzender Ketnet De zoo-reporters uitgezonden. Hierin zullen vijf jonge reporters wetenschappers van beide dierentuinen het hemd van het lijf vragen over de bedreigde diersoorten. Vanaf 7 april 2012 worden de programma’s uitgezonden via de zenders één en ketnet.

 

Veel meer willen zowel de vrt als de Zoo Antwerpen voorlopig niet kwijt, behalve dat het nieuwe dierenprogramma ‘een veelbelovend topprogramma wordt barstensvol liefde.’

De tien diersoorten die leven in de beide dierentuinen, waar de duo’s zich voor zullen inzetten, worden stuk voor stuk bedreigd in hun voortbestaan. Daarom is er ook veel aandacht voor tien dierenprojecten die de beide dierentuinen steunen in de landen van oorsprong. Daar wordt geprobeerd deze tien bedreigde diersoorten te beschermen en hun voortbestaan te garanderen. De duo’s bezoeken deze projecten ook.

Zoo Reporters

Op Ketnet loopt tegelijkertijd het dagelijkse programma De zoo-reporters waarin vijf piepjonge reporters wetenschappers en verzorgers van de beide dierentuinen vragen stellen over deze bedreigde diersoorten.

De reporters van dienst in het programma ZOO of Love zijn tien duo’s die dus elk een bijzondere band hebben met de dieren in de ZOO Antwerpen en dierentuin Planckendael in Mechelen. De Zoo Antwerpen en dierentuin Planckendael beloven de kijkers alvast tien liefdesverhalen en een hoop belevenissen die heel wat harten zullen beroeren. Een echte ZOO of Love dus.

Foto home pagina: een van de duo’s in ZOO of Love. Fotograaf: Jesse Willems.

Hier de trailer van ZOO in Love: