In het Graphic Design Museum in Breda vindt tijdens de kinderboekenweek de tentoonstelling Superheldjes voor kinderen van 6 tot 8 jaar plaats. Het boek Superheldjes van Loes Riphagen staat centraal in deze expositie.

Ook wanneer je heel erg klein bent kun je een grote held zijn. De superheldjes van Riphagen geven geen clichébeeld van de stereotype superheld: grote mannen of vrouwen met torso en cape. Door de humor en de speciale kijk op superhelden geven het boek en de expositie kinderen een andere kijk op heldendom. 

Superheldjes zijn altijd overal. Hun doel is mensen te helpen. Superheldjes veroorzaken kleine ongelukjes. Dat lijkt vervelend: je stapt in een hondendrol, je wordt gestoken door een wesp of je komt te laat op school. Maar eigenlijk is het geweldig dat de Superheldjes dit regelen, want anders…

Zo ontdek je: hoe superheldjes te werk gaan, wat er in hun rugzak zit, hoe zij ervoor zorgen dat de oceaan niet leegstroomt, waarom de toren van pisa niet omvalt, hoe je een superheldje kunt herkennen en ?wat je kunt doen om de superheldjes te helpen.

Graphic Design Museum Breda.