De Amerikaan John Unger en zijn hond Schoep beroerden de voorbije week heel wat harten. Schoep lijdt veel pijn door een ernstige vorm van artritis. Daarom neemt John zijn hond elke avond mee naar Lake Superior in Bayfield in de staat Wisconsin. Al drijvend in zijn armen kan Schoep even slapen zonder te veel pijn te lijden. De foto die fotografe Hannah Hudson van de twee maakte werd op korte tijd meer dan 2 miljoen keer bekeken op internet.

John redde Schoep toen hij slechts acht weken oud was, gaf hem vervolgens de naam van een in Wisconsin zeer bekend ijsje (Schoeps) en sindsdien zijn de twee de beste vrienden. Maar Schoep is intussen 19 jaar oud en lijdt al enige tijd aan een zware vorm van artritis. John ontdekte dat zijn trouwe viervoeter minder pijn heeft als hij in het water drijft: de gewichtloosheid brengt Schoep enige verlichting. De twee blijven soms uren in het water.

Fotografe Hannah Hudson wilde John en Schoep helpen om geld te verzamelen voor een laserbehandeling die de pijn van Schoep kan verlichten. Ze plaatste de foto van de twee op Facebook, waar hij sindsdien 300.000 keer werd gedeeld en maar liefst 200.000 keer werd ‘geleukt.’

Dankzij de vele donaties van dierenliefhebbers heeft Schoep inmiddels zijn derde laserbehandeling gekregen in The Bay Area Animal Hospital. De behandelende dierenarts liet via Facebook weten ‘dat John erg blij is met de vooruitgang die Schoep maakt.’

De foto van John en Schoep is te koop via deze link. In onderstaand filmpje zie je een nieuwsverslag over de twee opmerkelijke vrienden.

Update: Op 19 juli 2013 berichten Amerikaanse media dat Schoep op 20-jarige leeftijd is overleden.