De Israëlische ontwerper Giora Kariv raakte geïnspireerd toen hij hoorde dat iemand een kano had vervaardigd van gerecycled karton. Dan moet een kartonnen fiets ook haalbaar zijn, was zijn conclusie. En hij ging aan de slag. Giora Kariv ontwierp een fiets die waterbestendig, oersterk en milieuvriendelijk is. Bovendien liggen de kosten voor het maken van zijn fiets bijzonder laag.

 

Inmiddels heeft de ontwerper al een partner gevonden in de firma ERB die zijn project promoot en ondersteunt. De kartonnen fiets is volgens het bedrijf ideaal voor bedrijven die hun werknemers willen stimuleren om op de fiets naar het werk te komen. Ook voor het rijden in steden als een goedkoop en lichtgewicht alternatief van de gewone fiets is de kartonnen fiets een uitkomst, aldus ERB.

220 kilogram
De kartonnen fiets is bestand tegen water en vocht en kan een gewicht van 220 kilogram dragen. De productiekosten van de fiets liggen ergens tussen de 7 euro tot een kleine 10 euro. Voor de consument betekent dit dat de fiets tussen de 50 euro en ruim 70 euro zal kosten, afhankelijk van de extra onderdelen die ook besteld kunnen worden. ??

Nog niet overtuigd? Bekijk dan eens volgend filmpje.