Met je baby naar de bioscoop. In Amsterdam kan het dankzij Cinemum. Cinemum biedt je namelijk de mogelijkheid om samen met je baby zorgeloos te genieten van de meest actuele films. Het concept komt uit Noorwegen, waar het al twaalf jaar bestaat. Na Amsterdam zullen na de zomer ook bioscopen in andere Nederlandse steden volgen, zo laat Cinemum weten.

 

De bioscoopzaal is zo ingericht dat het er voor zowel ouders als baby’s goed toeven is. Als bezoeker krijg je om te beginnen voor je baby gratis een extra stoel. Het licht in de zaal is gedempt, zodat er voldoende licht is om speen en knuffel snel op te kunnen sporen. Verder staat het geluid zachter.

Ook zijn er faciliteiten om baby’s te voeden en te verschonen en natuurlijk mag de reiswieg mee. Verder hoeven ouders zich geen zorgen te maken over een huilbui of het in- en uit de zaal lopen. Bij Cinemum is het allemaal geoorloofd en niemand kijkt er raar van op.

Noorwegen
Het concept komt uit Noorwegen waar het al twaalf jaar bestaat en helemaal is ingeburgerd. Zo zijn er in Oslo elke morgen in diverse bioscopen voorstellingen waar ook baby’s welkom zijn. Wie denkt dat er enkel en alleen films vertoond worden als ‘Three Men and a Baby’ heeft het mis, want eigenlijk worden alle genres films vertoond. Alleen films met te snelle beeldwisselingen zouden door baby’s als storend worden ervaren.
De ervaring heeft al geleerd dat de meeste baby’s al na een twintig in slaap vallen in de armen van moeder of vader.

?Hoewel Cinemum bioscoop momenteel alleen in Amsterdam bestaat, zullen er na de zomer ook andere Nederlandse steden volgen. Wil je op de hoogte blijven? Surf dan naar cinemum.nl.