Het is Fair Trade week en daarom hebben we vandaag aandacht voor een product dat op sociale en milieuvriendelijk wijze wordt geproduceerd: Italian Coffee Handbags, hippe en handgemaakte tassen die worden gemaakt van gebruikte koffieverpakkingen van diverse Italiaanse koffiebranders. Elk exemplaar is hierdoor uniek. De tassen worden bovendien geproduceerd in sociale ateliers in Nederland.

Italian Coffee Handbags is een initiatief van Alessandro Di Lella die zijn vrouw op een lokale markt tijdens een vakantie in Italië ‘smoorverliefd’ zag worden op een handgemaakte tas van gebruikte koffiezakken. Dat bracht de 41-jarige Nederlander van Italiaanse afkomst op een idee. Nu ontwerpt en verkoopt hij de handtassen zelf.?

Sociale ateliers

Italian Coffee Handbags worden gemaakt van Italiaanse koffiezakken die worden ingezameld van particulieren en bedrijven. Met dat materiaal worden er in sociale ateliers in Nederland hippe shoppers of handtassen van gemaakt. Met het aanschaffen van een Italian Coffee Handbag draag je dus niet alleen bij aan een beter milieu, maar ook aan de werkgelegenheid van mensen die buiten het gewone arbeidscircuit vallen.

Meer info: ?Italian Coffee Handbags