Colleen Jordan uit Atlanta creëert wel heel speciale juwelen. Ze maakt allerlei creaties, waaronder juwelen en broches, waar je een echt plantje in kunt dragen. ‘Draag een spruit of een bloem die je die morgen tijdens je ochtendwandeling hebt gevonden,’ aldus de ontwerpster die haar producten voor ‘mensen met groene vingers’ verkoopt via haar webshop op Etsy. Haar potplantjes blijken behoorlijk populair.

 

Waarom zouden je planten thuis moeten blijven, vindt de Amerikaanse. Ze helpen je om een schone adem te hebben, ze zijn mooi én ze zijn een perfect aanknopingspunt voor een leuk gesprek. Sinds 2011 ontwerpt ze daarom Wearable Planter-producten én oogst ze er ook behoorlijk veel succes mee.

Handgemaakt
Colleen Jordan ontwerpt haar creaties met behulp van speciale software. Daarna print ze haar ontwerpen in 3D en maakt ze haar juwelen verder af met de hand. Elk stuk is uiteindelijk met de hand gemaakt en het kan drie weken duren voordat ze een exemplaar kan opsturen.

Colleen Jordan startte haar bedrijfje Wearable Planter vanuit haar woonkamer, maar de zaken gaan zo goed dat ze inmiddels een eigen studio heeft en full time bezig is met het ontwerpen van haar plantenobjecten. Behalve kettingen en – broches zijn er trouwens ook plantenpotjes die je op je fiets kunt bevestigen, je revers of op je handtas. Je vindt de potplantjes van Colleen Jordan in haar webshop op Etsy.