Om de 8 Millenniumdoelstellingen die 190 landen van de Verenigde Naties op 6 september 2000 hebben ondertekend nog eens in de verf te zetten, organiseert de organisatie 8+Goals voor de tweede keer een modeshow met een duidelijke boodschap, waarbij mode, dans en muziek samenkomen op de catwalk. Bekende Belgische ontwerpers verlenen hiervoor gratis hun medewerking, waaronder Edouard Vermeulen, verlenen hiervoor gratis hun medewerking.

Op 6 september 2000, ondertekenden 190 landen de Millenniumverklaring van de Verenigde Naties, waarmee ze zich engageerden voor acht ambitieuze doelstellingen, waaronder onder andere het terugdringen van kindersterfte, armoede en milieuverontreiniging tegen 2015.

Een vierde van de wereldbevolking leeft immers nog onder de armoedegrens, een miljard mensen lijdt honger en beschikt niet over drinkwater en 72 miljoen kinderen blijven ongeschoold.

Hymne aan de Aarde

Om deze doelstellingen nog eens extra in de verf te zetten ontwerpen bekende modeontwerpers voor het tweede jaar op rij geheel belangeloos een collectie die zij op 24 oktober tonen aan het publiek tijdens ‘Hymne aan de Aarde.’ Naar aanleiding van het Internationale Jaar van het Bos spitst de organisatie zich dit jaar toe op het thema milieu. 

Praktisch

‘Hymne aan de Aarde’ vindt plaats op 24 oktober 2011 vanaf 19 uur in het Cirque Royal in Brussel. Tickets bestellen kan via deze website.