??Door klimaatveranderingen verwacht men in de toekomst steeds grotere problemen met de beschikbaarheid van schoon drinkwater. Maar ook nu kunnen er al problemen ontstaan door overstroming, langdurige regenval of langer durende stroomstoringen. Het lijkt misschien ver weg, maar een tekort aan schoon drinkwater kan zo maar ontstaan. Maar geen nood, want vanaf nu is er de LifeStraw: een waterzuiveringsrietje waarmee je water uit sloten en vijvers kunt filteren. ??

 

 

Door water uit vijver, sloot of rivier in een fles te doen, en deze vervolgens met de LifeStraw (vertaald: levensrietje) op te zuigen, drinkt men schoon water. Het water wordt namelijk voor 99,99% gezuiverd van parasieten en bacteriën. Met het waterzuiveringsrietje kun je 1000 liter water filteren. LifeStraw verwijdert/filtert onder meer salmonella en de bacterie vibrio cholerae.
Daar komen geen chemicaliën en geen batterijen aan te pas. De LifeStraw wordt al sinds 2005 getest en is inmiddels veelvuldig bekroond. Zo werd LifeStraw in 2005 door Time Magazine en Esquire Magazine verkozen tot ‘een van de beste uitvindingen ter wereld.’ Het product won vervolgens in 2008 de Saatchi & Saatchi Award voor World Changing Ideas. Sinds 2005 wordt de LifeStraw ook ingezet te helpen in de ontwikkelingslanden bij het bereiken van de Verenigde Naties ‘Millennium Development’ doelstellingen voor schoon drinkwater.

Werking
De LifeStraw werkt heel simpel. Je plaatst het waterzuiveringsrietje in het water en zuigt door het mondstuk. Na gebruik blaas je door het rietje om het filter schoon te houden en om verstopping tegen te gaan. Nog een groot voordeel van de LifeStraw: hij weegt maar 49 gram.

Voor meer informatie zie lifestraw.nl.  

Bron: EZPress.