MOOSE in the CITY, de Antwerpse conceptstore waar enkel producten te vinden zijn afkomstig uit Scandinavië, komt met een mooie, stijlvolle oplossing voor de laagstaande herfst- en winterzon. Omdat de zon in Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken al vanaf september heel laag staat, is de zonnebril in het Hoge Noorden meer dan een praktische oplossing voor een probleem. Dus dragen ze daar massaal de Sunpocket.

Het verhaal van Sunpocket, de trendy zonnebril die je helemaal kan opvouwen tot de grootte van slechts 1 brilglas, begint eind jaren ’70. De opvouwbare zonnebrillen combineren functionaliteit met het plezier een leuk gadget bij de hand te hebben. Midden jaren ’80 was dit fashion-item een gigantische hit over heel Europa. Coole yuppies, avontuurlijke mannen en vrouwen droegen hem.

Design

Het concept heeft daarna verschillende jaren in de koelkast gelegen en wordt nu opnieuw gelanceerd door het Scandinavische bedrijf Design, waarbij materiaal en functionaliteit hand in hand gaan, zoals bij vele andere producten uit Scandinavië.

Over MOOSE in the CITY

Mensen, dieren, natuur, geschiedenis en design gaan in Scandinavië harmonieus samen. Ze worden allemaal door elkaar beïnvloed, maar laten voldoende ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Dat is ook het idee achter MOOSE in the CITY: een harmonieuze eenheid met verschillende onderdelen. Je vindt er grote Scandinavische merken zoals Part Two, Tiger Of Sweden, Kawasaki, Filippa K, Royal Republiq, Selected en Nudie Jeans.

Behalve kleding zijn er ook design- en interieurartikelen van merken zoals Hay, String en Muute te vinden. Voor mannen zijn er ook authentieke verzorgingsproducten van Recipe For Men, slow-living producten van Karmameju en er is zelfs een heuse Volvo-corner én een Scandinavisch reisbureau in samenwerking met North and Away.

Moose in the City.