De maand januari is nog maar amper begonnen en iedereen is aan het lijnen geslagen. Mensen die succesvol willen afvallen, beseffen meer dan ooit dat een beetje hulp de slaagkans aanzienlijk verhoogt. Zo wordt de app Slankcoach momenteel enkele honderden keren per dag gedownload.

De werking van de app Slankcoach is eigenlijk niet anders dan de manier van werken van Weight Watchers. Iedere dag moet je als deelnemer je gewicht doorgeven. Zo blijf je je bewust van je gewicht. Via een grafiek wordt de gewichtsafname weergegeven. Ook ontvangt de deelnemer iedere dag een motiverend bericht: praktische tips die zorgen dat je gezonder gaat leven en op gewicht blijft.

Wedstrijd

Ook kun je je vooruitgang vergelijken met de resultaten van andere deelnemers. Dit werkt zeer stimulerend. Mensen die Slankcoach langer gebruiken boeken ook de beste resultaten. Gemiddeld zijn de deelnemers 2,4 kilo afgevallen in de eerste 2,5 week. Echte volhouders zitten soms boven de 10 kilo. Deelname aan de app Slankcoach is gratis. Aanmelden gaat eenvoudig via de website slankcoach.nl.