KidsKompas is een reeks kinderreisgidsen voor kinderen van 6-12 jaar en hun ouders. Momenteel zijn er gidsen over Parijs, Londen en Barcelona, maar binnenkort is er ook een KidsKompas Amsterdam. Kinderen lezen wat de leukste musea, attracties, gebouwen en pretparken zijn en komen alles te weten over de geschiedenis van een stad en de lokale gebruiken. Ouders vinden tips over het openbaar vervoer, hotels en interessante websites.

Naast leuke bezienswaardigheden, winkeltjes en restaurants voor kids staan de gidsen boordevol leuke weetjes en achtergrondverhalen. In KidsKompas Barcelona komen kids alles te weten over Gaudí, tapas eten en waar je een echte Spanjaard aan herkent. Ze kunnen bovendien zelf aan de slag met eenvoudige Spaans recepten.

Hoeveel schroefjes heeft de Eiffeltoren?

In KidsKompas Parijs lees je onder meer: Hoeveel glazen ruitjes heeft het Louvre, hoeveel schroefjes heeft de Eiffeltoren, wie was Napoleon en wat eten Franse kinderen als ontbijt? In de editie Londen staat dan weer uitgelegd: Hoe zorg je er als ouders voor dat je na een citytrip Londen niet compleet blut bent? Waarom eten de Britten witte bonen als ontbijt? Waar komt Engelse drop eigenlijk vandaan? Hoe zit het met het wisselen van de wacht? En hoe is Londen ooit ontstaan? ??

‘Geleende’ kinderen

De makers, Janneke en Dagmar, vertellen: “Toen we onze allereerste kinderreisgids maakte hadden we zelf nog geen kinderen. Die hebben we dus ‘geleend’ voor een lang weekend Parijs. Leuk, want zo werden onze tips en ideeën echt getest. Gelukkig hebben we niet veel meer aan hoeven passen. Nog steeds bezoeken we steden, zowel zelf als met kinderen.”??

De reisgidsen bevatten een woordenlijst en een index op alfabet en op thema/wijk. Ze zijn verkrijgbaar in een handzaam formaat (13 x 19 cm) en hebben een soft cover, dus zijn ze makkelijk mee te nemen. In het voorjaar van 2012 wordt de vierde titel verwacht: KidsKompas Amsterdam.