De meeste vrouwen jagen er dagelijks heel wat make up watjes doorheen. Als je bedenkt dat deze watjes zijn gemaakt van katoen, een plant die veel water nodig heeft en veelvuldig wordt bespoten met bestrijdingsmiddelen, weet je dat dit niet echt bijdraagt aan een beter milieu. Maar geen nood, want nu zijn er dus wasbare make up watjes. Dat nooit eerder iemand op dat idee is gekomen!

 

Je kunt kiezen tussen witte of gekleurde Love the Planet-watjes. Bedoeling is om de watjes na gebruik in het bijgeleverde waszakje in de wasmachine te wassen. Laat ze dus niet eerst een week liggen, maar gooi ze na gebruik zo snel mogelijk in de was anders gaan de make-up resten er moeilijker uit. Het beste is om ze na gebruik direct al even te spoelen.

Groot en zacht
De wasbare watjes zijn vrij groot van formaat, waardoor je met een watje een grote hoeveelheid make up kunt verwijderen. De buitenkant is van katoen, de binnenkant polyester. Ze voelen vrij zacht aan en zijn sinds kort verkrijgbaar bij webshop Beautydrogist. Voor een setje van vijf watten betaal je 6 euro.