De wereldberoemde Belgische chocolatier Dominique Persoone heeft een machine uitgevonden waarmee je chocolade kunt opsnuiven. De Chocolate Shooter is een apparaat waarmee je een snuif cacao als een katapult je neus in kunt schieten. Een snuif chocolade zou je ineens door je middagdipje helpen. Met een beetje munt erbij zet je ook de weg naar je hersens open. Het gevolg: een weldadig gevoel dat tien minuten duurt.

Persoone is een tijdje bezig geweest om de juiste snuifmix te ontwikkelen. Als je alleen cacao snuift, blokkeert het namelijk in je neus en wordt het een klodder. In combinatie met munt en gember bleek de cacao opsnuiven het beste te lukken.

Persoone ontwikkelde de machine voor de 65ste verjaardag van Rolling Stone Keith Richard. Het apparaatje bestaat uit een soort minikatapult waarmee je de mix van cacaopoeder en bijvoorbeeld munt opsnuift. Je vult de kleine kuiltjes in de lepeltjes met cacaopoeder en strijk dit glad. Daarna schuif je de lepeltjes zo dat ze precies onder je neusgaten zitten. Je spant de shooter op en snuift terwijl je schiet.

Met mate

Het is wel belangrijk dat je niet in je ogen schiet en je houdt best ook een zakdoekje klaar om de restjes cacao rond je neus weg te vegen. Hoewel het natuurlijk best verleidelijk om veel te snuiven, gebruik je de chocosnuif het beste met mate. 

Wie de Chocolate Shooter bestelt, krijgt er ineens twee blikjes chocopoeder bij: een met framboos en munt, en een met gember en munt. Daarna kun je de blikjes gewoon nabestellen. ? ??