Vanaf 24 november kun je Amsterdam verkennen per elektrische Smart. Zonder parkeer- en benzinekosten. Betalen doe je per minuut. Car2Go Smarts zijn blauw en wit en te herkennen aan het Car2Go-logo. Je pikt ze op en zet ze neer waar je wilt.

?Het volledige wagenpark zal bestaan uit 300 volledig elektrische Smarts. Die kun je onderweg opladen bij 200 laadpalen. Aanmelden doe je via de site car2go.com, waarna je een lidmaatschapskaart ontvangt. Via diezelfde site of via een speciale Car2go-app zie je waar de dichtstbijzijnde auto staat. Je ontgrendelt de auto met je lidmaatschapskaart. De auto start nadat je een pincode invoert. Simpel.  

200 laadpalen

De Car2go auto’s kunnen binnen het aangegeven gebied van ongeveer 80 vierkante meter overal gratis parkeren. Bovendien zijn er 36 parkeerplekken in QPark-garages gereserveerd voor de blauwwitte auto’s. De elektrische auto’s kun je opladen bij 200 laadpalen in Amsterdam. Dit moeten er 1000 worden aan het eind van 2012. Wie zijn auto na het rijden oplaadt, krijgt bonusminuten voor een volgende rit.  

Kosten

Betalen doe je per minuut. Eén minuut rijden kost 29 eurocent, voor een uur betaal je 12,90 euro en het dagtarief (24 uur) is 39 euro. Wie zijn auto even stilzet, tijdens een lunch bijvoorbeeld, betaalt 9 eurocent per minuut. Het beëindigen van de huurperiode kan overal binnen de 80 vierkante kilometer.  

Betere lucht

?In Vancouver, Austin, Hamburg en Ulm rijden de Smarts al rond. Amsterdam wil met de blauwwitte wagens vooral de luchtkwaliteit van de stad verbeteren. De auto’s stoten geen fijnstof en stikstofdioxide uit en dat is goed nieuws voor de gezondheid van Amsterdammers.  

Meer info vind je op car2go.