De nieuwe Engelstalige gedichtenbundel Quest van de auteur en kunstenares Inge Molenaar is een persoonlijke reis door een andere wereld, waar tijd en plaats een nieuwe betekenis hebben. Volgens Erya Media, uitgeverij van online magazines en boeken, toont het ons de aanwezigheid van andere zielen en de verbinding met onszelf als we antwoorden proberen te vinden of misschien gewoon onze gedachten tot rust willen brengen in moeilijke tijden.

De gedichten in Quest gaan over het persoonlijke leven van de Nederlandse schrijfster waarin de worstelingen en ervaringen voor velen herkenbaar zullen zijn. De gedichten zijn een verzameling uit eerder gepubliceerde – deels Nederlandstalige – dichtbundels, uitgegeven door onder meer haar eigen bedrijf Spiritual World, waar Quest overigens in papieren paperback versie te verkrijgen is.

Inge Molenaar: “Alle gedichten in Quest zijn mij even dierbaar, maar als ik er dan toch enkele moet uitlichten, misschien: Another time crossed my mind. Ik schreef het lang geleden zonder nog te beseffen van ‘andere werelden’ en mijn gaven. Tegelijkertijd verwoordt dit gedicht het diep ingezonken gevoel van de intensiteit die ik toen al heb ervaren.

Ook het gedicht Last night was everything and more ligt mij nauw aan het hart. Dat gedicht gaat over: liefde, relaties, verbondenheid, vertrouwen, overgave en kwetsbaarheid. A child to be beschrijft een mengeling van spirituele wegen, inzichten en andere wendingen die het leven soms neemt en het loslaten dat daarbij soms moet gebeuren. For all those who are lost is als een gebed, gesproken in moeilijke tijden, als het ware om kracht uit te putten en als soort reminder voor de kracht die in jezelf besloten ligt.”  


Eindpunt en voortgaan

You sang for me a beautiful song, het laatste gedicht van de bundel beziet de schrijfster ook ergens als een ‘eindpunt.’ ?Inge: ‘Maar tegelijkertijd is het een voortgaan, of overgang. Het vertelt van universele verbindingen tussen de natuur, het aardse en ‘andere’ werelden, de mensheid en de spirits om ons heen, over relaties en ‘zijn.’

De gedichten in Quest gaan dus in zekere zin ook over haar eigen ‘quest:’ zoektocht of reis. Inge Molenaar: “Deze dichtbundel gaat over wat ik daarbij mocht ontmoeten en meemaken. Verder verwoordt het voor mij de weg naar het schilderen, naar andere manieren van mijzelf uiten, andere manieren van schrijven en misschien zelfs wel het gesproken woord. Zo hoort er bij elk gedicht in Quest wel een eigen verhaal en allemaal samen vormen ze weer een verhaal op zichzelf….”  

 

You sang for me a beautiful song?

The words I already knew?

 

The melody familiar too?

My birth of voice was due??

 

You didn’t need to ask me?

Holding my hands was all it took?

 

The energy was floating?

My soul to you an open book

??

You sat with me on holy ground

?Surrounding us with silence?

 

There would be no harm or pain?

My speaking without violence??

 

You taught me lessons old and wise?

Of worlds and lifetimes gone?

 

Connected again, with you, the earth?

My fathers and the light of sun??

 

You sang for me a beautiful song?

And gave me back a little much?

 

The wisdom of a voice to speak

?My sound to be a sacred touch?

Uit: Quest van Inge Molenaar ©2012.


Praktisch

De Engelstalige dichtbundel Quest is voor 6,95 euro te bestellen via de website van Bezeten Boeken, een site voor mensen die bezeten zijn van boeken. De paperback versie kan besteld worden via de website van Inge Molenaar. 

Over Inge Molenaar

Inge Molenaar (1962) maakte haar schrijversdebuut met een gedichtenbundel die in 2009 werd uitgebracht. Inmiddels zijn er een aantal boeken van haar hand verschenen. Sinds 2010 is zij verbonden aan uitgeverij Erya Media. Voor de online magazines van deze uitgever, Banger Sisters en Spentakel, schrijft zij artikelen die raakvlakken vertonen met proza, spiritualiteit of zaken die haar persoonlijke belangstelling hebben. ?Op haar persoonlijke website vind je alle informatie over Inge Molenaar. 

Inge Molenaar is van huis uit HBO-opgeleid in de richting maatschappelijk werk. 25 jaar was zij werkzaam in de sector sociale dienstverlening. Door ziekte werd zij letterlijk gedwongen om stil te staan en begon haar leven een andere wending te nemen. Zij volgde een training intuïtieve ontwikkeling en kwam er in aanraking met schilderen. In het begin schilderde zij vooral voor zichzelf, maar de techniek die zij had aangeleerd, paste ze aan zodat er een geheel eigen stijl ontstond. Ook begon zij voor anderen te schilderen. Alle uitleg en informatie hierover vind je op haar website Spiritual World. 

Eerste afbeelding (ook home pagina): Personal Art©Spirtual World 2008.