Je zou het zo op het eerste oog niet zeggen als je hem ziet in zijn spencer, maar Eckhart Tolle is een wereldberoemde spirituele leraar die na een spirituele transformatie nu zelf zogenaamde teachings geeft. Zijn eerste boek, The Power of Now, was direct een bestseller en sinsdien hangen mensen overal waar hij spreekt aan zijn lippen. Hij heeft ook wel wat te vertellen. Over het ego bijvoorbeeld. Dat doet hij onder andere via zijn eigen televisiekanaal eckhart tolle TV.

 

Oprah Winfrey beschouwt The Power of Now als een van haar meest favoriete boeken en is een van zijn vaste bewonderaars. In het Nederlands is het boek uitgegeven als De Kracht van Nu en ook bij ons heeft de voormalige Duitse leraar, maar tegenwoordig woonachtig in Vancouver in Canada, een vast schare fans.

Via zijn eigen televisiekanaal spreekt Eckhart Tolle over allerlei thema’s, meestal aan de hand van vragen die er door iemand vanuit de zaal worden gesteld. Zoals in deze aflevering: “Is het ego de bron van onze gedachten of komen onze gedachten ergens anders vandaan en passeren ze dan ons ego?” 

Het antwoord op deze vraag kun je zelf bekijken in onderstaande video.