Het is het weekend van de Oscaruitreiking 2012. In de nacht van zondag 26 februari op 27 februari weten we wie de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis mag nemen en of de Vlaamse regisseur Michaël R. Roskam een van hen is. In Vlaanderen wordt met stijgende spanning uitgekeken naar de categorie ‘Beste Buitenlands Gesproken Films,’ waarvoor Bullhead is genomineerd. En ook de herboren wereldster Miss Piggy is samen met ‘haar’ Kermit van de partij. Een nacht om naar uit te kijken. Wij brengen je alvast in de juiste sfeer.

Rundskop 

Rundskop/Bullhead is de debuutlangspeelfilm van de nog jonge Vlaamse regisseur Michaël R. Roskam. Die verblijft momenteel samen met de internationaal al veelgeprezen hoofdrolspeler acteur Matthias Schoenaerts in Los Angeles. De twee leggen er contacten en doen er ook alles aan om Rundskop/Bullhead zoveel mogelijk te promoten. De filmdie sinds 17 februari in de Amerikaanse bioscopen te zien is, krijgt bijzonder lovende commentaren. Toch zou de Iraanse film A separation favoriet zijn.  

Buitenlands talent

Natuurlijk is de oscarnominatie ook het moment om jezelf internationaal in de kijker te zetten. Het winnen van de Oscar zou de kers op de taart zijn voor de film die afgelopen jaar al heel wat internationale prijzen in de wacht sleepte. Bekijk de internationale trailer van Bullhead. Voor alle informatie van en over de Vlaamse succesvolle film, kun je terecht op de website van Rundskop/Bullhead.  

Miss Piggy op de Oscaruitreiking

Wie weet worden regisseur Michaël R. Roskam en acteur Matthias Schoenaerts morgennacht op de rode loper geïnterviewd door niemand minder dan Miss Piggy. De diva was eerder deze maand al present op de ‘red carpet’ tijdens de Bafta Awards 2012, de Britse equivalent van de Oscars.

Morgen is ze samen met Kermit voor de vijfde keer aanwezig op de Oscarsuitreiking. Zelf zijn de twee nog nooit genomineerd voor het felbergeerde beeldje. En ook deze keer moeten ze het wat betreft hun eigen film The Muppets doen met een nominatie in de categorie ‘Beste Lied,’ iets waar Miss Piggy eerder deze week ‘not amused’ mee was.’ De diva eiste zelfs een Academy Award op.  

Wie is je plastische chirurg

Miss Piggy kennende zal ze samen met ‘haar’ Kermit wel met een stunt voor de dag komen. Om alvast in de sfeer te komen, hieronder een verslag van Miss Piggy’s geflirt met Jonn Ham (Mad Men) tijdens de Bafta Awards en natuurlijk spitse vragen als: “Wie is je plastische chirurg….?” Alleen zij lijkt er mee weg te komen.

George Clooney – genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in The Descendants – is alvast gewaarschuwd. De filmdiva kreeg in Londen weliswaar geen prijs voor haar rol in The Muppets – ze was ook hier niet genomineerd – maar zelf had ze die avond graag nog iets  anders mee naar huis genomen: “Kissy, kissy…Where is George?”

Voor een lijst van alle genomineerden van de 84ste editie van de Oscaruitreiking, kun je terecht op de website van The Academy of Morion Picture Arts and Sciences, kortweg The Academy.