Terwijl De Volkskrant in maart van dit jaar melding maakte van het feit dat de witte sokken voor mannen weer helemaal hip zijn, is er op Facebook een pagina geopend ‘Stop de witte driekwart legging nu.’ Doel: de witte driekwart legging die vrouwen deze zomer massaal dragen uit het straatbeeld krijgen. Achter de website blijkt ene Jeroen Bosman schuil te gaan.

 

‘Like deze pagina en verspreid hem zoveel mogelijk om de terreur van de witte driekwart legging uit het straatbeeld te doen verdwijnen. Stop. Het. Nu,’ zo luidt het strijdlustig op de nieuwe Facebook pagina ‘Stop de Witte Driekwart Legging Nu.’ 
Hoewel de pagina gisteren nog maar 400 fans had, staat de teller momenteel al op ruim 2000. Dat heeft alles te maken met de aandacht die de Nederlandse media vandaag aan de ludieke actie besteden. De krant De Telegraaf wijdde er inmiddels zelfs al een poll aan. Die zou inmiddels ‘de verkeerde kant’ op gaan, zo lezen wij. Dus wordt iedereen via Facebook opgeroepen om snel tégen de witte, driekwart legging te stemmen.

Waar zijn de rokjes?
Vanmorgen mocht Jeroen Bosman, tevens een fervent Twitteraar, het uitleggen op de radio. In een interview liet hij weten dat hij dit jaar bij de eerste zonnestraaltjes tot zijn verbazing geen rokjes zag, maar vooral dames in een witte, driekwart legging. Niet mooi, zo meent Jeroen Bosman, die het vooral jammer vindt dat de rokjes het dit jaar moeten afleggen tegen de onaantrekkelijke witte, driekwart legging.
Dat liet hij vervolgens ook weten via Twitter en dat leidde dan weer tot heel wat positieve bijval van mensen die de witte, driekwart legging ook maar niks vinden. Hierop besloot de zanger ‘er iets aan te doen.’ 

Vooral vrouwen 
Volgens Jeroen Bosman zijn het overigens vooral vrouwen die zijn Facebook pagina ‘leuken.’ Verder is iedereen vrij om (anoniem) foto’s van witte leggings te posten ‘ter illustratie van waarom dit voor eens en altijd uit het straatbeeld moet verdwijnen.’ Een oproep waar inmiddels al door heel wat mensen gehoor aan wordt gegeven. 
Of hij überhaupt iets heeft tegen leggings of alleen maar tegen de witte, driekwart legging, zo werd hem vanmorgen op de radio nog gevraagd. Uiteindelijk blijkt hij het niet zo gecharmeerd van álle leggings. 
Jeroen Bosman is overigens wel bereid is om een deal te sluiten. Mannen zullen geen driekwart korte broek meer dragen als vrouwen stoppen met het dragen van … de driekwart witte legging.

De vraag is: hoe zit het dan met die witte sokken, die veel vrouwen een doorn in het oog zijn? En heeft de witte, driekwart legging nu de plaats ingenomen van de veelbesproken UGGS, die veel vrouwen al jaren graag dragen en veel mannen al jaren bijzonder onaantrekkelijk vinden. En ten slotte: is het dragen van een legging nu echt een modeflater of is het gewoon komkommertijd? 

Wil je meer weten over de actie van Jeroen Bosman, surf dan naar zijn Facebook pagina Stop De Witte Legging Nu.