Men zegt dat je je eerste kus nooit vergeet, maar hoe komt dat? Wetenschapper Sheril Kirshenbaum schreef een artikel over kussen en werd daarna overstelpt met emails en brieven. Ze diepte het onderwerp verder uit en uiteindelijk resulteerde dat in het boek The Science of Kissing.

Volgens Kirshenbaum is er een groot verschil hoe mannen en vrouwen kussen ervaren en wat er op chemisch vlak gebeurt in het lichaam van de verschillende geslachten. De eerste zoen maakt op vrouwen vaak meer indruk dan hun ontmaagding of de eerste keer seks met een nieuwe partner. Ook is er verschil waarom mannen en vrouwen kussen. Voor vrouwen is het een manier om als een soort van chemische reactie te verkennen of de man eventueel geschikt is om kinderen mee te krijgen.

Lakmoesproef

Mannen dragen via tongzoenen niet alleen hun speeksel aan de dame in kwestie over, maar ook iets van hun hormoon testosteron wat tevens bij vrouwen het libido omhoog jaagt. Een zoen kan dus voorspellen of het wat wordt met een relatie tussen twee mensen of niet. “De eerste kus is de ultieme lakmoesproef van de natuur,” aldus Sheril Kirshenbaum afgelopen week in ‘USA Today’. De schrijfster zelf aan het woord over haar boek.