Eerder deze week schreven we al dat veel singles een nep-verlovingsring aanschaffen voor de feestdagen om een einde te maken aan vervelende vragen over hun (gebrek aan) liefdesleven. Maar er zijn singles die nog een stapje verder gaan. Zij bestellen een holidate: een man die opdraaft voor alle feestjes en op 1 januari wordt gedumpt.

De feestdagen zijn voor veel alleenstaanden geen pretje. De opgedrongen sfeer van ‘gezellig samenzijn’ heeft daar alles mee te maken. Twee vrouwen in San Francisco besloten daarom de koe bij de horens te vatten en plaatsten een advertentie. De dames zoeken een decembervriendje, een zogenaamde holidate, voor de feestdagen.

Two girls, one season

Op hun weblog Two girls, one season doen ze hun verhaal uit de doeken. “We zijn twee workaholics die de afgelopen 11 maanden geen tijd hadden om naar bars te gaan om een man te vinden. En dus zijn we weer single met de feestdagen.”

De dames beloven dat er een kerstkaart wordt gemaakt, ‘die je moeder aan het huilen maakt,’ dat er hevig gekust zal worden onder de mistletoe, dat ze ook mee gaan naar de feestjes van hun holidate, maar ze garanderen ook: ‘na de feestdagen worden jullie keihard gedumpt.’