“Ik ben bang om te reizen. Ik ben bang om te vliegen. Ik ben bang voor zo’n beetje alles buiten de deur.” Exact een jaar geleden was de Amerikaanse Arlynn Presser een vrouw met paniekaanvallen. Ze kwam nog amper buiten de deur. Op haar vijftigste besloot ze haar angsten aan te pakken en al haar Facebook-vrienden te gaan bezoeken. Nu, een jaar later, heeft ze 11 landen bezocht en zag ze 292 van haar 325 Facebook-vrienden in levenden lijve.

Vorig jaar maakte Arlynn Presser een kloek besluit voor het nieuwe jaar. Ze besloot al haar Facebook-vrienden te gaan bezoeken en komaf te maken met haar angsten en paniekaanvallen. Toen ze haar besluit meedeelde op Facebook reageerde tien procent van haar vrienden met een: ‘See you soon.” Het is die tien procent die Arlynn over de streep trok.

Samen met haar 23-jarige zoon Joseph reisde ze naar Korea, Taiwan, Rome, Oostenrijk, Duitsland en Mexico om haar Facebook-vrienden te bezoeken. Een hele stap voor een vrouw die zich al lange tijd thuis opsloot. Arlynn heeft nu alleen nog maar af en toe last van paniekaanvallen. Zelf zegt ze dat er nu ook beter ‘mee om kan gaan.’

Het was vooral haar zoon en reispartner die haar stimuleerde om zich over haar angst heen te zetten. Samen bezochten ze uiteindelijk 292 Facebook-vrienden van Arlynn. Niet iedereen wilde namelijk meewerken aan haar project. Een van de Facebook-vrienden reageerde met: “Ik heb drie jaar lang geprobeerd om een date met je te versieren en nu wil je mij bezoeken voor een f**king project.” Dit en meer kun je lezen op de weblog van Arlynn, die inmiddels bijna 2.000 Facebook-vrienden heeft. Teveel om allemaal te bezoeken. Haar voornemen voor dit jaar is dan ook: “Laat mijn 2011 jouw 2012 worden.”