Ons leven is vandaag de dag veel te ingewikkeld geworden en veel mensen zijn op zoek naar een rustiger leven. Voor al die mensen is het pas verschenen boek Versimpel je Leven van Sjoukje van de Kolk misschien een handige leidraad. Het handboek biedt inzicht in de oorzaken van onze doorgaans (te) gecompliceerde leefstijl en geeft praktische handvatten en tips om je leven te vereenvoudigen. Voor meer rust in je hoofd, hart en huis dus.

??Alle facetten van je dagelijks leven komen aan bod: gezin en relaties, werk en je eigen persoonlijkheid. Auteur Sjoukje van de Kolk, oprichtster van simplifylife.nl, noemt het boek in haar voorwoord zelf een ‘survivalgids’ voor het overvolle leven in de 21ste eeuw. ??

Daarom bevat dit boek veel concrete, praktische tips. Want daar begint het vaak mee. Je wilt iets veranderen, maar weet niet waar je moet beginnen. Kleine stapjes op je werk, in je gezin en in je relatie helpen om beetje bij beetje een simpeler en (dus) zinvoller leven te leiden, meer rust en ruimte te creëren en meer te genieten van minder.

Daarnaast bevat het boek interviews met mensen die inspiratie bieden doordat ze een unieke kijk hebben op het leven en de versimpeling daarvan. Verder een hoop langere artikelen met informatie en achtergronden.

??Hoofdstukken:

Versimpelen: hoe doe je dat?

Versimpel je huis

Versimpel je gezin & de opvoeding

Versimpel je relaties & de liefde

Versimpel je werk

Versimpel jezelf

Ook prettig: Je hoeft het boek niet van voor tot achter te lezen. Haal eruit wat je op dit moment nodig hebt en sla het op een ander moment weer eens open voor nieuwe tips en inspiratie.??

Het boek Versimpel je Leven wordt geleverd met een cadeautje: een zakboekje met tips, citaten en notitieruimte.