Na de guyliner, de manscara, de mannen-nagellak zijn er nu guylashes, valse wimpers voor mannen. Het Engelse cosmeticamerk Eylure brengt de valse wimpers voor mannen op de markt. Volgens het merk geven de wimpers mannen een ‘Hollywood oogopslag’.

De guylashes kunnen voor 5,50 euro per paar gekocht worden bij onder meer Harrods en Boots. Er is een dunne en een dikke versie. De wimpers hebben een zelfklevende, transparante strip waardoor ze makkelijk aan te brengen zijn.

Japanse wimpers

In Azië zijn valse wimpers al langer populair bij mannen. Dat komt volgens de Japan Lash Association omdat Aziatische wimpers slechts 5,8 millimeter lang zijn, de helft van Europese wimpers. Het Japanse cosmeticamerk Shu Uemura verkoopt hierdoor veel valse wimpers aan mannen.

Veel vraag

Ook onder Engelse mannen stijgt de vraag naar valse wimpers, meldt Daily Mail. David Walker-Smith van de winkel Selfridges zegt dat een toenemend aantal mannen er naar vraagt. Ook Harrods verkoopt steeds meer wimpers aan mannen. Vorig jaar wees een onderzoek uit dat ruim 3 miljoen Britse mannen regelmatig make-up dragen.

Valse wimpers werden voor het eerst gedragen door fotomodel Twiggy en beauty-queen Mary Quant. De valse mannenwimpers zijn te koop via de website Feel Unique.