Dit vinden wij als brenger van ander, positief nieuws nu belangrijk om te vermelden. Oscar Pistorius – een atleet uit Zuid-Afrika die werd geboren zonder kuitbenen – zal in Londen niet alleen deelnemen aan de Paralympics, maar ook aan de ‘gewone’ Olympische Spelen. Dat besliste het Zuid-Afrikaanse Olympisch comité afgelopen week op de valreep.  

 

Oscar Pistorius, die ook wel The Blade Runner wordt genoemd, mag door die beslissing in Londen deelnemen aan de individuele 400 meter hardlopen en de 4 maal 400 meter estafette. Hij is de eerste paralympiër die ook mag deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat komt omdat uiteindelijk is bewezen dat Oscar Pistorius geen voordeel heeft tegenover andere atleten met zijn speciale protheses, gemaakt van carbon. 

Op de Paralympics, de Olympische Spelen voor mensen met een handicap, won de atleet uit Zuid-Afrika eerder al eens drie gouden medailles.

In deze YouTube video zie je Oscar Pistorius toewerken naar de Olympische Spelen in Londen, die op 27 juli van start gaan.