Het liefst werken we zo dicht mogelijk bij huis, maar in de praktijk is dat niet altijd mogelijk. Dus ben je aangewezen op het openbaar vervoer of je neemt elke ochtend de auto. In het eerste geval zit je vaak in overvolle treinen, trams en bussen, in het tweede geval sta je vaak in de file. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende transportmiddelen? Wij zetten de pro’s en con’s op een rijtje.

 

Trein
Zelf reisden we jaren met de trein van Antwerpen en Brussel. Omdat we pas om tien uur moesten beginnen, viel dat ‘s morgens reuze mee. Er was altijd wel een zitplaats. Met een koffie,  een croissantje en een krantje was dat goed te doen. In geen tijd waren we in Brussel-Zuid. 

De terugweg was een ander verhaal. Omdat we later begonnen, vertrokken we ook later weer naar huis. Dat betekende dat er minder sneltreinen reden en we meer dan eens met de stoptrein naar huis moesten. Als je moe bent en snel naar huis wilt, is dat alles behalve een pretje.

Auto
De auto dan. Het grote voordeel is natuurlijk dat je thuis kunt vertrekken en voor de deur weer kunt uitstappen. Muziekje erbij, wat wil je nog meer? Tot je tien minuten later in de file staat, dan wordt het plotseling een stuk minder leuk. Elke dag hetzelfde verhaal. Natuurlijk: je zit warm en comfortabel, maar het grote nadeel is dat je al gestrest op het werk komt en dan moet de dag nog beginnen.

Fiets
Na jaren van heen en weer reizen vonden we werk in de buurt. Lekker op de fiets naar het werk. ‘s Zomers is dat goed te doen. Bovendien is het in de stad veruit het snelste vervoermiddel. Maar ‘s winters is het toch een stuk minder. Door de regen kom je meer dan eens met een natte broek op je werk. Bovendien zijn de fietsvoorzieningen in de stad niet je van het. Je moet constant op je hoede zijn voor auto’s die je de pas afsnijden en uitkijken dat je niet blijft hangen in de tramsporen. 

Tram en bus
Dan maar met de bus en/of tram. Lekker droog zitten en niet eindeloos zoeken naar een parkeerplaats. Dan ondervind je al snel dat de fiets een stuk sneller gaat. Wie in de stad met het openbaar vervoer reist, moet vaak vroeger vertrekken om zeker op tijd te zijn. Er zijn altijd wel obstakels, zoals vrachtwagens die op de rails geparkeerd staan of rode stoplichten, waardoor je vertraging oploopt. Of je moet drie keer overstappen en telkens wachten op je aansluiting. Verder zijn de trams en bussen vaak zo volgepakt dat je de hele weg moet staan en dat is zeker geen pretje.

Ben jij de files en overvolle treinen beu en zoek je werk dicht in de buurt, surf dan snel naar Stepstone.be.  

Dit is een gesponsord artikel.