Shake the World, een campagne die aandacht vraagt voor de millennium doelstellingen van de Verenigde Naties, start deze week met een kerstactie om honderd nieuwe banen te creëren voor Fair Trade-producenten in Zuid-Afrika. Wie een setje Shake the World armbandjes koopt, krijgt er een give-away armbandje bij om weg te geven als kerstcadeautje. De armbandjes zijn onder andere te koop bij de wereldwinkels.

De Shake the World-campagne is deze zomer van start gegaan in Nederland, België, Scandinavië en Zuid-Afrika en heeft zichzelf ten doel gesteld in 1 jaar 1.000.000 armbandjes te verspreiden. 

De kralenbandjes zijn gemaakt door de Zuid-Afrikaanse craftsvrouwen. De kleur van de 8 verschillende armbandjes correspondeert met één van de millennium doelen. ?Door het millennium armbandje te dragen, laat je zien dat jij achter deze doelstellingen staat. Dit zijn de acht doelen die in 2000 door de VN geformuleerd zijn om in 2015 de wereldarmoede te halveren. 

Doel 1- geel: Halvering van de armoede?.

Doel 2 – licht groen: Alle kinderen naar school?.

Doel 3 – oranje: Mannen en vrouwen gelijkwaardig?.

Doel 4 – licht blauw: Minder kindersterfte?.

Doel 5- roze: Verbetering van de gezondheid van moeders.

?Doel 6- rood: Bestrijding van HIV/AIDS, malaria en andere dodelijke ziektes.

?Doel 7 – donker groen: Meer mensen leven in een duurzaam leefmilieu?.

Doel 8 – donker blauw: Eerlijke wereldhandel en samenwerking.

De armbandjes zijn te koop bij wereldwinkels en zijn ook verkrijgbaar als set van bijvoorbeeld 2,3 of 4 kleuren armbandjes. De armbandjes kosten 2,50 euro per stuk.