Onder het motto ‘Samen koop je goedkoper’ kun je je nu aanmelden op de website Samenkoop.be voor een groepsaankoop van internet en telecom. De uitgaven voor internet en telecom liggen in België nog altijd ver boven het Europees gemiddelde. Dit ondanks allerlei maatregelen om de onderlinge concurrentie te vergroten en de hoge abonnementkosten te drukken.

Daarom verzamelt samenkoop.be nu zoveel mogelijk inschrijvingen van mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar abonnement voor internet, telefonie en digitale televisie. Op basis van het aantal inschrijvingen stapt Samenkoop.be naar telecomoperatoren om te onderhandelen over de beste deal.

Hoge eisen

Aan de leveranciers zullen de hoogste eisen gesteld worden op het gebied van hun diensten. Zo wil Samenkoop.be af van activerings- en allerlei andere extra kosten die worden aangerekend voor bijvoorbeeld materiaal. 

Ook moet er volgens Samenkoop.be iets worden gedaan aan het beperkte maandelijkse volume voor internet dat in België een maximum kent. Hierdoor moeten veel internetgebruikers maandelijks extra volume aankopen, waarvoor ook extra kosten worden aangerekend.

Verder wil Samenkoop.be af van de meerjarencontracten en contracten van maximaal 1 jaar afdwingen. Op de website vind je het volledige minimumaanbod waaraan de leveranciers moeten voldoen. 

Vrijblijvend voorstel

Na de onderhandelingen krijg je een voorstel toegestuurd, waar je al dan niet op in kan gaan. 

Update: De inschrijvingsperiode is inmiddels afgesloten.

Noot van de redactie, 22 juni 2012. Wij hebben bericht gekregen dat telecom operator Scarlet is ingegaan op het voorstel, maar wij vinden de prijs nog altijd hoog en eerlijkgezegd hadden we verwacht dat er meer uit de bus zou komen.