Zangeres Rihanna is heel erg boos op de hoofdredactrice van het Nederlandse tijdschrift Jackie, Eva Hoeke. In een artikel in dit blad wordt gesproken over een bepaald type vrouwen die het blad omschrijft als ‘niggabitch.’ Kan niet, vindt Rihanna en ze twitterde haar ongenoegen van zich af.

Volgens het blad heeft een ‘niggabitch’ een ghetto-ass, street ‘cred,’ een gouden keeltje en is het een ‘girl gone bad.’ Dus is niemand minder dan Rihanna de ultieme ‘niggabitch.’ Het stukje lijkt even in elkaar geknutseld, want Rhianna zou volgens Jackie uit Jamaica komen, terwijl de zangeres toch echt uit Barbados afkomstig is.

Het artikeltje kon in eigen land al rekenen op de nodige kritiek, maar nu heeft dus ook de zangeres uit Barbados gereageerd. “Ongehoord’, oordeelde Rhianna vannacht. Op Twitter ventileert ze haar boosheid. “Ik hoop dat jullie Engels kunnen begrijpen. Jullie blad is een zielige weergave van de ontwikkeling van de mensenrechten. Jullie bevorderen segregatie door die twee woorden samen te nemen.” Rhianna besluit met een welgemeend ‘F*ck You, mijn twee woorden voor jullie.

Slecht grapje

Hoofdredactrice Eva Hoeke van Jackie reageerde ook via Twitter door eerst in de verdediging te schieten. Het was allemaal ‘grappig’ bedoeld, maar indien het kwetsend was: ‘excuus.’ Later gaat ze alsnog door het stof en twittert ze: ‘Twee dingen geleerd. 1: geen slechte grappen in het blad plaatsen. 2: niet doen alsof een slechte grap goed is. Sorry, jongens. My bad.’ Het blad belooft in de volgende editie een rechtzetting te zetten.

Update: Gisteravond besliste Eva Hoeke, de hoofdredactrice van Jackie, haar ontslag in te dienen.