Dierenrechtenorganisatie PETA protesteert tegen een nieuwe trend in New York: het versieren van je vagina met een heus vossenbontje. The Foxy Bikini, waarbij een pluk vossenbont wordt ‘bevestigd’ op de bikinilijn, wordt sinds deze winter aangeboden door de New Yorkse schoonheidssalon Completely Bare. Het vossenpruikje is een groot succes.

Bont is deze winter een modetrend en dat inspireerde Cindy Barshop, eigenaresse van de Completely Bare Salon, om een behandeling aan te bieden waarbij de schaamstreek wordt versierd met een pluk echt vossenbont. De prijzige behandeling blijft minimaal drie dagen zitten. De producten zijn allemaal honderd procent natuurlijk, zo verzekert Completely Bare.

Cindy Barshop liet aan Today.com weten dat de behandeling een groot succes is. “Je voelt je er een stuk sexier door en vrouwen vinden het zo leuk, juist omdat het er zo over is.” Behalve de Foxy Bikini biedt Barschop ook nog een andere behandeling aan: The Carnivale Bikini, waarbij de venusheuvel wordt versierd met allerlei kleurige veertjes.

Wreed

Ingrid Newkirk, de Amerikaanse voorzitter van PETA, is helemaal niet te spreken over het vossenpruikje van echt bont. “Het is gewoonweg wreed om dieren te doden, enkel en alleen om je geslachtsdelen te versieren.” Barshop kan er niet van wakker liggen. Hoewel ze de strijd van PETA zegt te respecteren, vindt ze ook dat vrouwen ‘het recht hebben om een bontje te dragen down-there.’