The Kyteman Orchestra, het nieuwe muzikale project van Nederlands’ muzikale trots: Colin ‘Kyteman’ Benders, gaf op 4 april 2012 een eerste concert in zaal Tivoli in Utrecht en zal de komende maanden rondtoeren om het nieuwe album The Kyteman Orchestra te promoten. Het 70-koppige orkest zal ook te zien en te horen zijn op Pinkpop 2012.

 

Op 30 maart was het orkest voor het eerst live te horen op de de radio 3 fm vanuit Kytopia in het ochtendprogramma van Giel. Enkele dagen geleden was het 70-koppige orkest al te gast in de kleine studio van het programma De Wereld Draait Door, het startschot van een toernee die het orkest de komende periode zal maken. Op 4 april was de aftrap in zaal Tivoli in Utrecht, waar Kyteman, Colin Benders, werkt en woont in zijn eigen Kytopia. The Kyteman Orchestra zal ook te zien en te horen zijn op Pinkpop 2012, Mundial in Tilburg en de Ancien Belgique in Brussel. 

Colin Benders

The Kyteman Orchestra is het nieuwe muzikale project van Colin Benders. Met The Kyteman Orchestra richt hij zich meer op klassieke muziek in plaats van hiphop, zoals in voorgaande jaren. Zoals we van Kyteman gewend zijn verrast en inspireert hij zijn publiek en fans met authethieke muziek. 

Een ongewoon muzikaal talent

Kyteman werd geboren met een ongewoon talent voor muziek. Op twaalfjarige leeftijd volgde hij al lessen op de muziekacademie, waar hem werd geadviseerd om zich op zijn eigen muzikale stijl te focussen. Hij voegde de daad bij het woord en stopte met muzieklessen om rond te toeren met diverse bands.

Op 16-jarige leeftijd trad hij al op op internationale muziekfestivals: van Szighet tot Montreux tot North Sea Jazz Capetown. Op hetzelfde moment componeerde en produceerde hij zijn eigen debuutalbum en speelde hij zelf alle instrumenten. 

Praktisch

Meer informatie over The Kyteman Orchestra vind je op Kyteman.com. Hier vind je ook de lijst van optredens. De muziek van The Kyteman Orchestra is binenkort te koop via Kytopia Records, maar voor nu kun je terecht bij iTunes and Spotify.

The Mushroom Cloud van The Kyteman Orchestra, voor het eerst live op de radio in Kytopia (eigen beelden van Kytopia Records).

 

The Kyteman Orchestra Mushroom Cloud in De Wereld Draait Door.

 

The Kyteman Orchestra repeteert voor de nieuwe cd.

 

Van het album The Kyteman Orchestra: Angry at The World.