Het zat er al aan te komen, maar nu is het officieel: The Muppet Show keert terug op televisie. Het is de Britse omroep BBC die werkt aan een nieuwe reeks met werktitel No Strings Attached. De BBC maakte dit vandaag zelf bekend. Wij zeggen mahna, mahna… Ook omdat de poppen in de nieuwe serie weer een centrale gast verwelkomen, zoals Harry Belafonte, die gisteren 85 jaar is geworden. Hij probeert in 1978 te midden van allemaal Muppets The Banana Boat Song te zingen met de goedbedoelde hulp van Fozzie de beer. Het wordt uiteindelijk nog wat ook…

De Amerikaanse zanger en activist, met Jamaicaanse roots, staat zelf ook weer helemaal in de schijnwerpers. Niet alleen met zijn boek My Song: A Memoir, maar ook met de nieuwe film Sing Your Song over zijn leven, zijn werk en zijn visie.

Daarom behalve de The Banana Boot Song ook een prachtige vertolking van Turn the World Around, een Afrikaans lied dat Harry Belafonte destijds leerde kennen in Afrika en dat gaat over de verbinding tussen vuur, water, bergen en geesten. Uiteraard wordt hij bijgestaan door de Muppets die zich voor een keer gedeisd houden, of laten we zeggen: goed meewerken.

Voor de liefhebbers: helemaal onderaan nog de trailer van de film Sing Your Song.

Maar nu eerst de begintune van The Muppet Show. In HD.


The Banana Boat Song door Harry Belafonte en de Muppets  


Turn The World Around door Harry Belafonte en de Muppets.

 

De trailer van Sing Your SongWhat good is a conscience if it is not awakened.