Uit een recent Pools onderzoek blijkt dat mannen met een voorliefde voor grote borsten het ook niet zo nauw met trouw. Dat is althans de conclusie van enkele wetenschappers van de universiteit van Wroclaw.

De onderzoekers toonden aan 128 mannen borsten in alle maten en gewichten. Mannen met een voorliefde voor cupmaat C (en groter) bleken ook de mannen met korstondige relaties. Ook pleegden deze mannen vaker overspel. Mannen die zich tevreden toonden met kleinere borsten, bleken vooral op zoek te zijn naar een vaste relatie om zich te settelen.

Heb je met kleinere borsten dan meer kans om een betrouwbare man te vinden? Dat nu ook weer niet, aldus de onderzoekers, die een onderscheid ontdekten tussen ‘playboys’ en de ‘betrouwbare mannen’ bij de groep met een voorliefde voor de grootste cupmaten. Ook de laatste groep vond een middelgrote boezem aantrekkelijker.”

Dat mannen een vrouw beoordelen op de grootte van haar borsten is dus een fabeltje. Mannen beoordelen vrouwen op haar gezicht en de uitstraling van haar volledige lichaam. Pas daarna letten ze op de grootte van de borsten en de lengte van de benen.