Mannen zijn bezig aan een inhaalmanouevre op gebied van het uitvoeren van huishoudelijke taken. Vooral in de keuken zwaaien steeds meer mannen de scepter. De was blijft nog altijd een zaak voor vrouwen. Dat zeggen onderzoekers van Oxfort University. 

Volgens de Office For National Statistics (Britse CBS) besteedt de vrouw per week 33,3 uur aan betaald werk en 4,4 uur aan huishoudelijke taken. Bij hun mannelijke partners partners is dat 38,4 uur aan betaald werk en 2,28 uur aan huishouden. Dat betekent dat mannen de afgelopen dertig jaar zestig procent meer tijd in het huishouden zijn gaan steken in huishoudelijk werk. Dat komt neer een inhaaltijd van 27 minuten per decennium.

Hoewel mannen werken dus 13 procent meer werken en 50 procent minder poetsen is dat toch wel heuglijk nieuws. Niet alle huishoudelijke taken worden overigens met beide handen aangegrepen door mannen. Zo blijkt de vrouw nog altijd heer en meester over de was. Maar in en om de keuken zwaaien steeds vaker mannen de scepter.