Lady Gaga slaat terug nadat de tabloids haar aanvielen vanwege haar gewicht. De zangeres plaatste foto’s van zichzelf op haar fan-site waarop ze alleen een onderbroek en een bh draagt. Op haar blog ‘A Body Revolution 2013,’ roept ze haar fans op om hun lichamelijke tekortkomingen te vieren en moedig te zijn. “Laten we onze lichamelijke tekortkomingen beroemd maken en de heersende schoonheidsidealen herdefiniëren,” schreef ze.

 

Er werd op internet druk gespeculeerd over de gewichttoename van de superster. Die zou de laatste maanden 11 kilo zijn aangekomen. Door vier foto’s van zichzelf te posten, laat Lady Gaga zien hoe ze er momenteel in volle glorie uitziet. Bij de foto’s schreef ze: ‘Ik heb boulimia en anorexia sinds ik vijftien was, maar vandaag sluit ik mij aan bij de ‘Body Revolution’ … om moed te inspireren en wat medeleven te kweken.’

Gelukkiger
Lady Gaga schreef verder dat haar gewicht haar sinds haar kindertijd kwelt. “Geen enkele hulp heeft ooit de pijn genezen die ik er over heb. Maar mijn vriend ziet mij liever met meer rondingen en als ik eet, gezond ben en mij niet zo druk maak over mijn gewicht ben ik gelukkiger. Ik ben gelukkig, gelukkiger dan ik ooit ben geweest… dit is wie ik ben en ik ben trots op elke omvang. Ik hou van jullie en ik wil dat jullie ook trots zijn op elke omvang die jij hebt.”
Hierop begonnen fans hun eigen verhalen te posten. Een vrouw die over gewichttoename schreef ten gevolge van de ziekte lupus liet weten dat ze altijd zeer zelfbewust was over haar gewicht, “maar nu ben ik geïnspireerd om moedig te zijn over mijn gewicht.”

Lady Gaga gaf haar fans ten slotte nog goede raad. “Zoek geen vriendelijkheid in kritiek van anderen, maar ga waar het ‘goud’ is: hier in onze harten.”

Wij zeggen: “Goed gedaan, Lady Gaga.” 

Volg Lady Gaga op Twitter.