Elektrisch taxibedrijf Taxi-E uit Amsterdam lanceert een zoektocht naar 20.000 foto’s en kunstafbeeldingen. Wie de meeste stemmen krijgt voor een afbeelding van een kunstwerk ziet zijn of haar werk in de lente afgebeeld op een van de honderd taxi’s van Taxi-E. Via een website kunnen kunstenaars hun kunstwerken ‘tentoonstellen.’ Het grote publiek wordt opgeroepen om massaal te stemmen op hun favoriet.

Onder het motto ‘Building a bright future together’ kiest Taxi-E ervoor om het grote publiek in te zetten bij het vinden van mooie afbeeldingen die hun taxi’s straks zullen opsieren. Via de website Newmasterartist.com worden kunstenaars uitgedaagd om de strijd met elkaar aan te gaan en zo de opdracht binnen te slepen.

20 afbeeldingen

Kunstenaars kunnen maximaal twintig afbeeldingen van hun kunstwerken op de site opladen. Ook wordt gevraagd om een korte beschrijving te geven hoe het kunstwerk tot stand is gekomen. Inschrijven kan nog tot en met 30 april 2012.

Daarna is het de beurt aan het publiek om uit alle inzendingen een favoriet te kiezen. Degenen die de meeste stemmen vergaren, zien hun kunstwerk terug op een van de taxi’s van Taxi-E die in Amsterdam rondrijden. En dat zullen er heel wat zijn, want het jonge taxibedrijf breidt het aantal taxi’s dit jaar uit tot honderd.

Zichtbaarheid

Taxi-E belooft deelnemende kunstenaars dus een grote zichtbaarheid, hoewel de grootte van de afbeelding wél afhangt van het aantal stemmen dat je behaalt: hoe meer stemmen, hoe groter de afbeelding. De eerste afbeeldingen zullen overigens al in de lente al in het straatbeeld van Amsterdam opduiken en tenminste voor een jaar worden getoond.

Taxi-E verwacht op elke taxi overigens zo’n 200 afbeeldingen te plaatsen. Je bent dus een onderdeel van een nog groter kunstwerk. Inschrijven kan nog tot 30 april 2012 via de website van newmasterartist.  

Er wordt wel uitdrukkelijk gevraagd om afbeeldingen in de beste kwaliteit op te laden en Taxi-E behoudt het recht om winnende afbeeldingen te weigeren als deze niet netjes zijn of niet passen binnen het thema waar het bedrijf voor staat.

Stemmen kan vanaf 12 februari tot 13 mei 2012. Maar dat kan nog veranderen, dus houd de website in het oog. Of volg de actie op Facebook.